vestnik

Mura proti Angležem le še za čast in osvojitev kakšne točke

J.P./STA, 25. 11. 2021
Aleš Cipot
Mura bo svoj prvi evropski skupinski del v evropskih tekmovanjih končala 9. decembra v Arnhemu pri Vitesseju.
Slovenija

Nogometaši Mure bodo danes ob 18.45 v Ljudskem vrtu gostili angleški Tottenham. Prvi favorit skupine G v konferenčni ligi bo v Mariboru igral v sklopu 5. kroga novoustanovljenega tekmovanja Evropske nogometne zveze.

Slovenski državni prvak je namreč po štirih krogih še brez točke, vodi pa Rennes z 10 točkami, Tottenham jih ima sedem, Vitesse pa šest. Mura je doslej dosegla dva zadetka, prejela pa jih je deset. Kar polovico teh ji jih je zabil četrtkov tekmec v Londonu na prvi medsebojni tekmi (5:1), od tega tri napadalec Harry Kane, kar so za slovitega strelca edini trije zadetki v dosedanjem delu te lige.

V londonskem taboru, ki je v nedeljo pod vodstvom Antonia Conteja zmagal v prvenstvu, ko je "padel" Leeds, sicer merijo na prvo mesto v skupini, saj veljajo za enega glavnih favoritov tekmovanja, a po drugi strani v teh dneh razmišljajo tudi o veliki finančni izgubi 95 milijonov evrov za polovno leto, dolgovi pa so narasli na 841 milijonov evrov.

Kljub temu imajo v klubu, po Transfermarktu vrednem 697 milijonov evrov (Mura 7,53), smele načrte za prihodnost in tudi sredstva že za januarske okrepitve. Trenutno sicer nimajo veliko težav v kadru, poškodovana sta Cristian Romero, ki proti Muri ne bo igral, in Giovani Lo Celso, ki je še vprašljiv.

Iz Policijske uprave Maribor so sicer sporočili, da bodo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje. Uporabili jih bodo na krajih v mestu, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Mura bo svoj prvi evropski skupinski del v evropskih tekmovanjih končala 9. decembra v Arnhemu pri Vitesseju.

Kaj zdaj berejo drugi