vestnik

Poglejte, kdo stoji za Žanom Mahničem! Eden od štirih, ki so se pojavili na videu, ko so na zabavi podmladka SDS uživali kokain

Igor Kršinar, 30. 6. 2020
tviter profil SDM
Na fotografiji za Mahničem Gašper Pečar, ki se je pred tremi leti proslavil v aferi »snegec«,
Slovenija

»Danes smo na sejo Sveta Slovenske demokratske mladine izvedli v Vipavi. Veseli smo tudi, da nas je s svojo udeležbo počastila poslanka državnega zbora Eva Irgl,« so 26. junija čivknili v podmladku največje vladne stranke, ki ga vodi Žan Mahnič, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.

Samo sporočilo ne bilo nič posebnega, če ne bi na fotografiji za Mahničem stal Gašper Pečar, ki se je pred tremi leti proslavil v aferi »snegec«, s katero je podmladek skušal oblatiti nekdanjega svojega predsednika Andreja Čuša, ki je takrat izstopil iz SDS.

Na videu posnetku so člani podmladka SDS med uživanjem kokaina, eden izmed njih vpije »sneg, sneg, sneg«, nakar v prostor vstopi takratni predsednik SDM Andrej Čuš in zažuga proti snemalcu.

Po objavi videoposnetka je Čuš razkril, kdo so še vedno aktivni štirje člani podmladka, ki so na posnetku, med njimi pa je bil tudi Gašper Pečar, ki je po fotografiji sodeč zelo blizu Žanu Mahniču. V preteklosti je Pečar stažiral pri evropski poslanci Romani Tomc.

Pečar je pozneje zanikal, da bi bil uživalec mamil, predložil je tudi negativen test na mamila. Podmladek SDS pa je ostro obsodil uživanje mamil: »Imamo ničelno toleranco do uživanja drog.«