vestnik

Razkrivamo, s katerimi pregrešno dragimi darili je Luka Dončić obdaril soigralce

L.K./Ž.K., 2. 8. 2021
Profimedia
As Luka Dončić
Slovenija

Luka Dončić je globoko segel v žep.

»Kar se zgodi v Las Vegasu, ostane v Las Vegasu,« je vsem dobro znana krilatica iz ameriških filmov. K sreči Tokio takega slovesa nima. Morda smo se tudi zato lahko dokopali do informacij, ki so preverjene, in sicer da je prva zvezda slovenske košarkarske reprezentance Luka Dončić vsem reprezentantom poklonil devet parov športnih copat znamke Nike – najdražji par je vreden kar 900 evrov. A to ni vse, kar je mogoče povedati o Dončićevi darežljivosti v deželi vzhajajočega sonca. Kot smo izvedeli, je vedno on tisti, ki plača račun. Še en dokaz več torej o njegovi srčnosti in moštvenem duhu, ki vlada med našimi košarkarji.

Super pogodba

Plačevanje računov za reprezentančne kolege Luki ne bi smelo predstavljati težav, saj je letos podpisal eno najdonosnejših pogodb v zgodovini NBA. Natančen znesek pogodbe med Dončićem in blagovno znamko Air Jordan je sicer skrivnost, poznavalci razmer pa ocenjujejo, da je petletna pogodba vredna med 80 in 100 milijoni evrov. Športni copati, s katerimi je Dončić obdaril svoje moštvene kolege, so torej zagotovo iz njegove nove kolekcije, ki v teh dneh prihaja v trgovine. Pri podjetju Air Jordan so na novo oblikovali tudi Lukov logotip, ki bo krasil vsa nova obuvala. A če kdo, je ravno Luka Dončić dokazal, da lahko dober košarkar zmaguje in vrhunske rezultate dosega v različni obutvi, saj je v obdobju, ko ni imel sklenjene pogodbe z nobenim od opremljevalcev, na dan tekme zamenjal več parov superg različnih opremljevalcev.

Odlična igra

Darila, ki jih je Luka namenil reprezentančnim kolegom, so očitno dobra motivacija, saj je včeraj naši ekipi z borbeno in kolektivno igro uspelo nadigrati aktualne svetovne prvake Špance, in si je tako v nadaljevanju tekmovanja na poti do odličja izborila vsaj teoretično lažjega tekmeca. V torek ob treh zjutraj se bodo naši junaki v četrtfinalu pomerili z reprezentanco Nemčije.