vestnik

Šarec je Janševo vlado ozmerjal kot "kup nesposobnežev, ki onesposobljajo sposobne", in zagrozil: Ampak, volitve pridejo na dnevni red, počasi, a zagotovo!

M. M., 10. 4. 2021
Primož Lavre
Janez Janša in Marjan Šarec.
Slovenija

Dnevno dogajanje v zvezi z epidemijo nam zbuja mnoge dvome v odločitve vlade in to zelo upravičeno, pravi prvak LMŠ in nekdanji premier Marjan Šarec.

"Vse deluje precej stihijsko in tudi t.i. 'lockdown' je bilo v bistvu zaprtje vrtcev, šol, knjižnic, galerij in podobne, po mnenju vlade, 'nenujne' infrastrukture. Da športa sploh ne omenjam", piše Šarec na Facebooku.

"Dejstvo je, da ima ta vlada veeeeliiik problem z ustavnostjo in zakonitostjo svojega početja," dodaja in našteva primere, ko so odločitve vlade dobile zaušnice z ustavnega sodišča, nazadnje recimo z zadržanjem določbe odloka, ki omejuje potovanja v države rdečega območja, pa člen v PKP 6, ki podaljšuje rok za akreditacijo zasebnih univerz.

Ukinitev policijske ure vidi kot dokaz, da vlada "dela tja v tri dni, brez kakršne koli razumske podlage. En kup nesposobnežev, ki onesposobljajo sposobne je to."

Nazadnje Šarec napove: "Ampak, volitve pridejo na dnevni red, počasi, a zagotovo!"