vestnik

VIDEO: Aktivisti za pravice živali vdrli na ljubljansko kmetijo, lastnik poklical policijo

A.S., 23. 12. 2019
Zajem zaslonske slike
Lastnika so razjezili, ta pa je poklical policijo.
Slovenija

Aktivisti za pravice živali so brez dovoljenja vstopili na območje zasebne kmatijske posesti v ljubljanski Šiški.

Več deset aktivistov organizacije Meat the victims je včeraj v dopoldanskih urah protestiralo pred kmetijo na Vodnikovi cesti v ljubljanski Šiški. Nekateri od teh so v zaščitnih oblekah, kot je videti na posnetku, tudi vstopili v hlev, kjer so sedeli in peli. Mirni protest so po njihovih besedah organizirali, ker želijo opozoriti na dogajanje v živinoreji in pokazati, kaj se dogaja na lokalnih slovenskih kmetijah. 

Ena od aktivistk Laura Ajdnik pa je protest ujela v objektiv in ga v živo predvajala na družbenem omrežju Facebook. "Živali imajo pravico do življenja. Tu so z nami in ne za nas, kar se jim dogaja pa je nepravično in nepotrebno nasilje," je dejala. Kmetijo na Vodnikovi so po njenih besedah izbrali naključno, stanje naj bi bilo na vseh manjših lokalnih slovenskih kmetijah enako.

Aktivistična organizacija Meat the victims deluje po Evropi, aktivisti pa protestirajo pred naključnimi kmetijami. 

Protestniki si sicer prizadevajo, da se živinoreja popolnoma opusti ter izpostavljajo, da razlike med živaljo v hlevu in hišnim ljubljenčkom ni. 

Lastnika kmetije so s svojim početjem razjezili, zaradi vdora je poklical policijo, protestniki pa so zaradi shoda brez dovoljenja dobili globo.

Kaj zdaj berejo drugi