vestnik

Vlada v pripravo načrta za sproščanje ukrepov. Jelko Kacin: Pri tem bo upoštevala epidemiološke slike po regijah

A.S., 25. 11. 2020
Bobo
Jelko Kacin.
Slovenija

Vlada pripravlja izhodne strategije za sproščanje protikoronskih ukrepov, ko bo epidemiološka slika to dopuščala, je danes sporočil Jelko Kacin.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je dopoldansko tiskovno konferenco začel z vestjo o večernem zasedanju vlade v ožji sestavi (v tako imenovanem kriznem ali covid formatu). Vlada se je na sestanku seznanila z epidemiološkimi razmerami. "Te še vedno ne vlivajo upanja, saj števila okuženih in zasedenost postelj še vedno ostaja visoko. Vlada je odločena, da pripravi izhodno strategijo, ki bo temeljila na načrtu sproščanja, ki bo omogočal ukrepanje v obratni smeri kot ob začetku 2. vala," je ob tem dejal vladni govorec.

Po njegovih besedah vlada pričakuje, da bodo svetovalna skupina na eni strani in vladni resorji na drugi strani čim prej uskladili korake v smeri odpiranja, ko bo epideiološka slika to dopuščala.

Pri tem pa želi vlada upoštevati različne epidemiološke slike po posameznih statističnih regijah, če bi to le bilo mogoče, je zaključil Kacin.

Kaj zdaj berejo drugi