vestnik

Vojna za Jelinčičevo premoženje: Monika pričakuje tri milijone, Jelinčič ji ponuja 300 tisočakov in bitcoine

Biserka Karneža, 15. 9. 2021
M24
Zmago Jelinčič in Monika Zupanc Jelinčič v srečnejših časih.
Slovenija

Načrte o novem domu na Obali je Zmago Jelinčič začel snovati pred desetimi leti, takrat še skupaj z nekdanjo ženo Moniko Zupanc Jelinčič. Po nekajletni gradnji, ko se je zdelo, da vila ne bo nikoli končana in vseljena, je ZMagu Jelinčiču v primerjavi z bližnjim sosedom, ki se je vselil v hišo že leta 2014, le uspelo nadomestiti zamujeno.

V vili je prvič prespal za eno noč lani, ob njem pa seveda ni bilo Monike, saj sta se jeseni 2019 znašla v ločitvenem postopku. Ta predvsem zaradi obmorske vile še ni končan.

Kot je bilo že večkrat zapisano v medijih, je Monika prejela vilo v dar, na kar se sklicuje v ločitvenem postopku, medtem ko Jelinčič  pričakuje, da bo sodišče upoštevalo, da se darila večjih vrednosti vrnejo: »Monika za vilo ni ničesar prispevala, prav tako tudi ne za hišo v Ljubljani, kljub temu sem ji pripravljen plačati 300.000 evrov za hišo v Ljubljani ter še okoli enako vsoto v bitcoinih. Še naprej zavrača mojo ponudbo, zato se bo vse moralo nadaljevati na sodišču.«

Monika trdi, da gre za skupno premoženje, kolikšna je njegova vrednost, pa bo moralo sodišče še ugotoviti, nakar bo izdana nova sodba. Do takrat imata zakonca možnost souporabe, kar pomeni, da lahko v vilo prihaja tudi Monika Zupanc. Njena pričakovanja, da bi dobila tri milijone evrov, so za Jelinčiča povsem nerealna. »Nič ne bo dobila,« je kategoričen.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24