vestnik

Zahtevajo pomoč tudi za obrtnike in podjetnike: kombiji ne rabijo nič manj goriva kot traktorji

G.G./STA, 23. 6. 2022
Profimedia
/
Slovenija

Tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) želijo, da bi vlada zaradi draginje sprejela omilitvenih ukrepov za vse obrtnike in podjetnike.

"OZS pozdravlja ukrepe zaradi visokih cen goriv. Ob tem pa vlado pozivamo, naj pri sprejemanju omilitvenih ukrepov ne pozabi na druge obrtnike in podjetnike, ki tako kot prevozniki in kmetje pri svojem delu uporabljajo kombije ter druga tovorna in dostavna vozila," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik OZS Branko Meh.

"Želimo, da se tudi gradbince, inštalaterje, slikopleskarje, polagalce talnih oblog, trgovce, električarje, mizarje, krovce in še mnoge druge obravnava enako kot prevoznike in kmete. Naši kombiji namreč ne rabijo nič manj goriva kot traktorji," je navrgel pred današnjo sejo vlade.

Vlada bo namreč danes odločala o sprejetju novih ukrepov zaradi visokih cen goriv. Po napovedih bo ukrepala v smeri izenačitve cene dizla znotraj in zunaj avtocestnega križa. Zvišala naj bi neobdavčeni povračili stroškov za prevoz na delo in kilometrine za službene poti ter povračilo trošarine za prevoznike v javnem prometu. Na pomoč lahko računajo tudi kmetje. Omilitveni ukrepi bodo začeli veljati 1. julija.