vestnik

1. DOL: Sobočani slavili v Kranju

Vestnik.si, 8. 3. 2022
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad je slavila v Kranju.
Šport

V 16. krogu 1. A državne lige so odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote gostovali v Kranju pri Triglavu Hiši na kolesih. Po dobri uri so Sobočani prišli do sedme zmage v sezoni.

 Slavili so s 3 : 0 (22, 15, 16). Panvita Pomgrad ima zdaj na petem mestu 21 točk.

Kranjčani, ki ostajajo na zadnjem mestu (7 točk), so bili konkurenčni le v uvodnem nizu. Gostje so sicer že na začetku niza imeli tri točke naskoka (6 : 3), a so domači s preobratom prišli do vodstva z 9 : 8. Do zadnjega izenačenja v prvem nizu (15 : 15) sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa so si Sobočani priigrali znova tri točke naskoka (20 : 17), kar je bilo dovolj za mirno končnico.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad je slavila v Kranju.

V drugem nizu gostitelji niso niti enkrat vodili, po razliki šestih točk (12 : 6) pa so gostje mirno pripeljali niz do konca. Podobno predstavo so maloštevilni gledalci spremljali tudi v tretjem nizu. Varovanci Dejana Fujsa so prikazali raznovrstno igro v napadu, za Gorenjce pa so bili nerešljiva uganka tudi začetni udarci in odličen blok ob mreži. Po vodstvu soboškega moštva z 12 : 5 je bil zmagovalec dvoboja določen.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad je slavila v Kranju.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 12, McConnell 13, Drvarič 2, Radović 8, Rojnik 12, Lakner1, Bedrač 5, Fužir 1, Novak, U. Hafner, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Dejan Fujs.

odbojka 1.-dol triglav-kranj panvita-pomgrad