vestnik

Ema Crnkovič zmagala na 1. odprtem kadetskem turnirju v namiznem tenisu

Vestnik.si, 7. 10. 2021
Arhiv NTK Kema
Mlade igralke Keme so bile odlične na 1. odprtem turnirju v Kidričevem.
Šport

V Kidričevem je potekal 1. odprti turnir za kadete in kadetinje (U15) in tako hkrati tudi prvi turnir v novi sezoni za točke na slovenskih rang listah. Ta konec tedna se začenja tudi ligaško tekmovanje.

Zbralo se je 103 igralk in igralcev iz 18 slovenskih klubov, med njimi tudi sedem iz NTK Kema in eden iz NTK Sobota. Že po nosilkah turnirja je bilo jasno, da bodo varovanke trenerja Keme Mirka Ungerja dosegle odlične rezultate in to se je tudi zgodilo. Prvo mesto je med kadetinjami osvojila Ema Crnkovič (1. nosilka turnirja), ki je bila v polfinalu boljša od klubske soigralke Žive Dogar (4. nosilka turnirja), premagala jo se s 3 : 1. V drugem polfinalu je igrala Ana Gergek (10. nosilka turnirja) in izgubila proti drugo postavljeni nosilki Lani Slatinšek (ŠD SU) in tako zasedla, malce presenetljivo, a več kot zasluženo, odlično 3. do 4. mesto, potem ko je v četrtfinalu s 3 : 1 premagala tretjo nosilko turnirja Katarino Lešnjak (Vesna). Vse tri, Ema, Živa in Ana, so v svojih predtekmovalnih skupinah osvojile 1. mesta, medtem ko je Lana Maučec (Kema) v svoji predtekmovalni skupini zasedla 3. mesto in se ni uvrstila na glavni turnir, enako kot tudi pri kadetih Nejc Titan (Sobota) s 3. mestom ter Filip Šinko in Jaka Zelko (oba Kema) s 4. mestom. Je pa preboj na glavni turnir z 2. mestom v svoji predtekmovalni skupini uspel Taiju Puhanu (Kema), ki je nato izgubil v drugem kolu in se tako uvrstil med 32 najboljših.

cfe0f1464091905350c3e270d0225868
Nataša Juhnov
V soboto se začenja tekmovanje tudi v prvi ligi.

V soboto se začnejo tudi ligaška dogajanja v vseh slovenskih namiznoteniških ligah. V letošnji sezoni je pri članih prijavljenih kar 32 ekip in 12 pri članicah. V prvi in drugi slovenski namiznoteniški ligi za člane je po 10 in v tretji 12 ekip ter v prvi ženski 8 in v drugi ligi 4 ekipe. Kema ima tako pri članih kot članicah še naprej ekipi v obeh prvih ligah, v drugi ligi za člane pa bo igrala ekipa Sobote in Kema II z mladinsko ekipo. Članska prva ekipa Keme v postavi Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič, gre najprej na gostovanje v Luče k ekipi Savinja I. Tudi članice Keme, kjer so v ekipi Staša Matis, Ana Kovačec, Blažka Harkai, Ema Crnkovič, Živa Dogar in Ana Gergek, gredo v prvem kolu na gostovanje, in sicer v Logatec. Ekipa Sobote, za katero bodo v prvem krogu igrali Miha Jamšek, Smiljan Mekicar in Luka Šantavec ter Kema II v postavi Nino Šegula, Jure Smodiš in Jan Lipič, pa gresta prav tako na gostovanje, in sicer člani Sobote najprej v Rakek in nato popoldan še v Izolo, ekipa Keme II pa bo najprej dopoldan odigrala tekmo v Izoli in nato popoldan še v Rakeku. Cilj vseh ekip je obstanek v ligah.

namizni-tenis turnir kadeti kidričevo