vestnik

2. SNL: Beltinčani izgubili proti Brežičanom

Miha Šoštarič, 11. 10. 2020
Jure Zauneker
Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek so v 11. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovali v Brežicah in izgubili z 1 : 2 (1 : 1). Fotografija je simbolična.
Šport

Po izključitvi Nika Mršiča je beltinska ekipa prejela zadetek za šesti poraz v sezoni.

Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek so v 11. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovali v Brežicah in izgubili z 1 : 2 (1 : 1). Edini zadetek za beltinsko ekipo je dosegel kapetan Patrik Raduha v 30. minuti. Beltinčani na drugoligaški razpredelnici zasedajo deseto mesto s 13. točkami.

Na listi poškodovanih v beltinskem taboru se je Žigi Hartmanu, Maksimiljanu Zormanu in Marku Maučecu pridružil Ivo Balažic, prvič pa je mesto v prvi enajsterici zasedel Alan Kaučič, mladi nogometaš soboške Mure, ki se bo kalil v beltinskem moštvu.

Brežičani so odločno pričeli dvoboj in od prve minute zagospodarili na igrišču. Terensko premoč so kronali v 14. minuti, ko je Domagoj Hasan z desne strani poslal predložek v kazenski prostor Beltinčanov, kjer je bil najvišji Ester Sokler in z glavo matiral Domna Zvera. Beltinčani se niso otresli pritiska vse do 30. minute, ko so prvič zapretili pred vrati domačinov in to kar z zadetkom. Vito Mörec je prodrl po desni strani, njegov predložek na drugo vratnico je Jan Kristl z glavo preusmeril proti kapetanu Patriku Raduhi, ki je s svojim letošnjim prvencem poskrbel za izenačenje. Do odhoda na odmor so bili gostitelji nevarnejši, a jim ni več uspelo zatresti mreže.

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Beltinčani na drugoligaški razpredelnici zasedajo deseto mesto s 13. točkami. Fotografija je simbolična

Na začetku drugega polčasa znova premoč domačinov, Beltinčane pa sta reševala vratar Zver in okvir vrat. Brežičanom bi se lahko neučinkovitost maščevala v 69. minuti, ko je streljal Luka Sočič, žogo pa so gostitelji izbili z golove črte. Odločilni trenutek tekme se je pripetil v 75. minuti. Gostitelji so krenili v protinapad, Nik Mršič pa je na sredini igrišča naredil nespameten prekršek nad Hasanom, za kar mu je mariborski sodnik Samo Veselič pokazal pot v slačilnico. Igralca več v polju so nogometaši Brežic Term Čatež izkoristili deset minut pozneje, ko je še drugič v polno zadel Sokler. V končnici dvoboja so bili živci napeti, kar je botrovalo, da je bil zaradi drugega rumenega kartona, ki ga je prejel na klopi, izključen domači igralec Žiga Jurečič. Veselič je na tekmi pokazal kar deset rumenih in dva rdeča kartona. Pri Beltinčanih je porumenel tudi Aleksandar Zeljković, ki je tako izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov in tako kot Mršič v naslednjem krogu, ko se bo beltinska ekipa pomerila v soboto na domačem igrišču z Dobom, ne bo igral.

Brežice Terme Čatež – Beltinci Klima Tratnjek 2 : 1 (1 : 1)

Stadion v Brežicah, 150 gledalcev, sodnik Samo Veselič (Maribor). Strelca: 1 : 0 Sokler (14), 1 : 1 Raduha (30), 2 : 1 Sokler (86). Rumeni kartoni: Jurečič, Martić, Lipec, Sokler; Raduha, mauko, Zeljković, Kaučič. Rdeča kartona: Jurečič (93 – 2 rumeni), Mršič (75). Igralec tekme: Ester Sokler (Brežice Terme Čatež).

Brežice Terme Čatež: Kruljac, Urh, Hasan (Aliji, 91), Sokler (Ribič, 91), Jurečič (Rešetič, 74), Martić, Lipec, Pajaziti, Božič, Sivonjić (Drugovič, 80), Felja (kap., Ruedl, 91). Trener: Rok Zorko.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Verbič (Andrejč, 88), Kaučič, Mauko (Šipoš, 77), Sočič, Kristl, Raduha (kap.), Mršič, Zeljković, Verunica, Mörec. Trener: Radovan Karanović