vestnik

2. SNL: Beltinčani izgubili v Kranju

M. Š., 5. 3. 2022
FB ND Beltinci
Beltinčani so izgubili v Kranju.
Šport

Nogometaši kranjskega Triglava in beltinske Klime Tratnjek so sinoči otvorili spomladanski del 2. slovenske nogometne lige. V nič kaj spomladanskih temperaturah so dvoboj 19. kroga, ki je bil odigran v Športnem centru Kranj, dobili igralci Triglava z 2 : 0 (1 : 0). Oba zadetka je dosegel Tin Matić (v 20. in 85. minuti – iz 11 m), ki se je tako s 16. zadetki v sezoni še učvrstil na prvem mestu liste strelcev.

Beltinski trener Damjan Gajser, ki je pred prihodom v Beltince vodil s klopi Kranjčane, je pogrešal številne poškodovane igralce ter kaznovanega Luko Pihlerja. Odločil se je, da je tekmo proti Triglavu pričela naslednja enajsterica: Moćić, Rantaša, Bagola, Žaler, Zorman, Raduha, Sočič, Marič, Džumhur, Cener in Emruli.

Kranjčani, ki se borijo za napredovanje v prvoligaško konkurenco, so bili od prve minute podjetnejši od nasprotnika in so si pred uvodnim zadetkom Matića priigrali v 15. minuti preko Žana Vipotnika prvo resnejšo priložnost za zadetek. Če je Stefan Močić, novinec med vratnicama beltinskega moštva, Vipotnikov strel ubranil, je bil pri strelu Matića nemočen. Do odhoda na odmor so gostitelji imeli priložnosti za povišanje vodstva, a se mreža več ni zatresla.

beltinci, nogomet-nk-beltinci, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.

V uvodni minuti drugega polčasa so Beltinčani edinkrat resneje zapretili, strel Stiana Džumhurja pa ni bil dovolj natančen. Gajser je poskušal z menjavami - namesto Emrulija in Cenerja sta vstopila Grobelnik in Mörec, s čimer so gostje sicer zaustavili agresivno igro domačinov, niso pa prišli do priložnosti za izenačenje. Gostitelji so zmago potrdili v končnici dvoboja, ko je iz enajstmetrovke zadel Matić.

Beltinci Klima Tratnjek ostajajo na osmem mestu (25 točk), v naslednjem krogu pa se bodo v nedeljo, 13. marca, v Beltincih pomerili z ekipo Vitanest Bilje. Lendavska Nafta 1903 bo danes popoldan gostovala v Ajdovščini pri Primorju.

2.-snl klima-tratnjek-beltinci
Kaj zdaj berejo drugi