vestnik

(2. SNL) Beltinčani sezono pričeli z zmago

Vestnik.si, 30. 7. 2022
Jure Zauneker
1. krog 2. Snl, Beltinci in Rudar Velenje.
Šport

»Žuti« so v beltinskem športnem parku z 2 : 0 (0 : 0) premagali velenjski Rudar.

Nogometašem beltinske Klime Tratnjek in velenjskega Rudarja je pripadla čast, da so včeraj (petek) otvorili novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi. Dvoboj je v beltionski športni park privabil blizu 400 obiskovalcev, ki so se veselili zmage domače ekipe. Beltinčani so slavili z 2 : 0 (0 : 0).

beltinci, nogomet, 2
Jure Zauneker
1. krog 2. Snl, Beltinci in Rudar Velenje.

Velenjčani so bolje pričeli tekmo, gostiteljem pa je preglavice povzročal Američan Brian Sousa Saramago. V 5. minuti je Sousa Saramago že preigral domačega vratarja Domna Zvera, a je zadetek preprečil Žan Žaler, devet minut pozneje pa je ameriški nogometaš po preigravanju prišel do strela, vendar žoga znova ni hotela v mrežo. Sredi prvega polčasa so se prebudili gostitelji. Prevzeli so pobudo na sredini igrišča, a gostujočega vratarja Tomera Harana niso uspeli ogroziti. Pred odhodom na odmor je imel še eno priložnost Sous Saramagoa, kateremu pa je tokrat Zver strel ubranil.

beltinci, nogomet, 2
Jure Zauneker
1. krog 2. Snl, Beltinci in Rudar Velenje.

Gostje so tudi v drugi polčas vstopili podjetneje, vendar premoči niso uspelo kronati z zadetkom. Nepisano pravilo (kdor ne da, dobi) je tokrat prineslo nasmešek na obraz domačim igralcem. V 59. minuti je Luka Pihler poslal predložek s kota v kazenski prostor, kjer je bil najbolj priseben Adis Emruli in povedel gostitelje v vodstvo. Dve minuti za tem so gostje ostali brez Stefana Kladarja, ki si je prislužil rdeči karton zaradi grobega prekrška na robu kazenskega prostora. Pihlerjev strel je Haran odbil v kot, vendar je prav Pihler v 63. minuti znova odlično podal v kazenski prostor, kjer je za povišanje vodstva poskrbel Grobelnik. Velenjčani z igralcem manj niso bili več konkurenčni gostiteljem, ki bi lahko v 85. minuti povišali vodstvo, vendar je po strelu Jana Bruna Kralja žogi pot v mrežo preprečil okvir vrat.

beltinci, nogomet, 2
Jure Zauneker
1. krog 2. Snl, Beltinci in Rudar Velenje.

beltinci nogomet