vestnik

(2. SNL) Beltinčani tokrat do točke

Miha Šoštarič, 3. 10. 2020
Jure Zauneker
Remi v Beltincih
Šport

Točko je domači ekipi s prvencem v beltinskem dresu zagotovil Aleksandar Zeljković.

Beltinčani so dvoboj proti ekipi iz Šmartnega ob Paki odigrali brez Jureta Sočiča, ki je bil v prejšnjem krogu izključen, na seznamu poškodovanih pa se je Žigi Hartmanu in Maksimiljanu Zormanu pridružil Marko Maučec. Po dvotedenskem premoru se je v ekipo vrnil Mitja Mauko.

beltinci, nogomet, 2-liga, nk-beltinci-šmartno
Jure Zauneker
Remi v Beltincih

Beltinci Klima Tratnjek – Šmartno 1928 1 : 1 (0 : 0)

Športni park Beltinci, 200 gledalcev, sodnik: Marko Lacković (Maribor). Strelca: 0 : 1Čakš (53), 1 : 1 Zeljković (62). Rumeni kartoni: Andrejč; Marinšek, Pesjak, Bukšek. Igralec tekme: Žan Verdev (Šmartno 1928).

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Šipoš (Mörec, 46), Andrejč, Verbič (Balažic, 90), Kuzma (Kaučič, 46), Mauko (Žalik, 68), Kristl (Pihler, 54), Raduha kap., Mršič, Zeljković, Verunica. Trener: Radovan Karanović.

Šmartno 1928: Verdev, Pesjak, Verhovšek, Bukšek, Barič (Purnat, 72), Čakš (Zabukovnik, 87), Marinšek, Danijel (Melavc, 16), Džumhur (Trop, 72), Hrastnik kap., Jauk (Muzeferović, 87). Trener: Igor Fenko.

Domačini so pričeli napadalno in si že do 7. minute priigrali štiri strele iz kota, vendar so se gostje ubranili. V prvi polovici prvega polčasa so se vrstile priložnosti gostiteljev, a je bil gostujoči vratar Žan Verdev vedno na pravem mestu. Gostje so se po pol ure igre otresli pritiska in iz dveh resnih napadov ogrozili beltinskega čuvaja mreže Domna Zvera, ki pa je bil dovolj zbran.

beltinci, nogomet, 2-liga, nk-beltinci-šmartno
Jure Zauneker
Remi v Beltincih

Beltinski strateg Radovan Karanović je med odmorom v slačilnici pustil Aljošo Šipoša in Iva Kuzmo, v igro pa sta vstopila Vito Mörec in Alan Kaučič. Prav Mörec in povratnik v ekipo Mauko sta imela na začetku drugega polčasa priložnost za vodstvo, a je bil Verdev znova uspešnejši. Kazen za zgrešene strele je sledila v 53. minuti. Gostje so izvedli hiter protinapad, do strela pa je prišel Čakš in zabil za vodstvom gostov z 1 : 0. Po prejetem zadetku so domačini ponovno vse sile usmerili v napad. Patrik Raduha in Mauko sta zgrešila okvir vrat, Aleksandar Zeljković pa je s prvencem v 62. minuti rezultat izenačil.

beltinci, nogomet, 2-liga, nk-beltinci-šmartno
Jure Zauneker
Remi v Beltincih

Do konca dvoboja sta imeli ekipi svoje priložnosti za zmagoviti zadetek, vendar napadalci tokrat niso imeli svojega dne. Beltinčani, ki bodo v prihodnjem krogu 10. oktobra gostovali v Brežicah, so po nepopolnem 10. krogu 2. SNL na osmem mestu s 13. točkami.

beltinci, nogomet, 2-liga, nk-beltinci-šmartno
Jure Zauneker
Remi v Beltincih

nogomet 2.snl beltinci