vestnik

2. SNL: Beltinčani zapravili zmago v Velenju

Vestnik.si, 14. 11. 2022
Jure Zauneker
Rudar Velenje - Beltinci Klima Tratnjek 2 : 2.
Šport

Beltinčani so drugi del druge lige (16. krog) pričeli v Velenju pri Rudarju, ki so ga v uvod nove sezone na domačem igrišču premagali z 2 : 0. Blizu uspeha so bili tudi v Velenju, saj so že vodili z 2 : 0, na koncu pa so popustili in domačinom omogočili, da so si priigrali točko. Končni rezultat dvoboja je bil 2 : 2.

Rudar Velenje – Beltinci Klima Tratnjek 2 : 2 (0 : 1)

Mestni stadion Ob jezeru Velenje, 150 gledalcev, sodnik: Jure Žagar (Lesce).

Strelci: 0 : 1 Nerguti (6), 0 : 2 Zorman (54), 1 : 2 Kočar (59), 2 : 2 Omladič (77).

Rumeni kartoni: Biuk, Bošković, Spudić; Zorman, Čakš, Nerguti. 

Rudar Velenje: Biuk, Karabatić, Tubić, Bićanić, Bošković, Pejović (Jovanović, 46), Kočar, Kosić (Spudić, 78), Martinović (Baruca, 65), Vošnjak, Omladič kap. Trener: Adnan Zildžović.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Rec, Žaler, Kaučič, Ščernjavič, Sočič, Nerguti, Pihler (Kosi, 86), Zorman, Grobelnik (Emruli, 82), Čakš (Đurak, 72). Trener: Damjan Gajser.

beltinci, nogomet, 2
Jure Zauneker
1. krog 2. Snl, Beltinci in Rudar Velenje.

Sosedski derbi na razpredelnici so varovanci Damjana Gajserja pričeli izvrstno. Že v 6. minuti je v zadnjih krogih »vroči« Albanec Henrik Nerguti zadel v polno. Nerguti je v tej sezoni za beltinske »žute« odigral osem tekem, sedem v prvenstvu, eno pa v pokalnem tekmovanju. Uspešen je bil predvsem v prvenstvenih preizkušnjah, saj je dosegel že pet zadetkov in je za Galom Grobelnikom (7) drugi strelec beltinskega moštva.

Beltinčani so dobro igro kronali v 54. minuti, ko je Hrvata na velenjskih vratih Dujo Biuka premagal Maksimiljan Zorman, ki je odigral vseh dosedanjih 16 prvenstvenih dvobojev in zabil svoj prvenec v teh sezoni. Prav Zormana, ki je tokrat prejel četrti rumeni karton in bo moral naslednji krog počivati, bo Gajser na nedeljski tekmi proti Jadranu v Dekanih pogrešal. Po vodstvu z 2 : 0 so beltinski navijači v Velenju po tihem upali na novo zmago. A se tokrat njihove želje niso uresničile. Omar Kočar v 59. in Nik Omladič v 77. minuti sta poskrbela, da je Rudar osvojil točko.

beltinci, nogomet, 2
Jure Zauneker
Rudar Velenje - Beltinci Klima Tratnjek 2 : 2.

2.-snl rudar-velenje beltinci-klima-tratnjek