vestnik

2. SNL: Dekani zakleti za Beltinčane, Gajser izključen

Miha Šoštarič, 21. 11. 2022
Jure Zauneker
Jadran Dekani - Beltinci Klima Tratnjek 2 : 0.
Šport

Tretje zaporedno gostovanje v tem prvenstvu so beltinski nogometaši sklenili s porazom. Od leta 2018 do danes so se iz Dekanov vedno vrnili praznih rok. Jadran je tokrat v 17. krogu 2. SNL slavil z 2 : 0.

Jadran Dekani – Beltinci Klima Tratnjek 2 : 0 (1 : 0)
Športni park Dekani, 130 gledalcev, sodnik: Marko Podgoršek (Kranj).
Strelca: 1 : 0 Vranješ (24), 2 : 0 Ljutić (86). Rumeni kartoni: Cukjati; Rec, Kaučič, Pihler. 
Jadran Dekani: Gabrić, Stojanović, Vranješ, Meštrić kap. (Stepančić 66), Cukjati, Mohammed (Demiri, 88), Šehić, Rudonja (Babič, 66), Ljutić, Cukjati (Bilić, 75), Galina (Iličić, 88). Trener: Alen Ščulac.
Beltinci Klima Tratnjek: Gyergyek, Rec, Pihler, Mörec, Kosi, Grobelnik, Sočič kap., Nerguti (Emruli, 60), Kaučič, Žaler, Čakš (Hari, 75). Trener: Damjan Gajser.

jadrandekanibeltinci
Facebook NK Dekani
Jadran Dekani - Beltinci Klima Tratnjek 2 : 0.

Beltinski trener Damjan Gajser je prvič na prvenstvenem obračunu v tej sezoni na vrata postavil Dušana Gyergjeka, namesto kaznovanega Maksimiljana Zormana je od prve minute dvoboj pričel Filip Kosi, Tilnu Ščernjaviču pa je mesto v prvi enajsterici prevzel Vito Mörec.

V prvem polčasu so bili gostje povsem enakovreden nasprotnik, žal pa so v 24. minuti prejeli zadetek, ko je s prostega strela zadel Lucas Vranješ. V nadaljevanju prvega dela tekme, na semaforju je pisala 38. minuta, je bil zaradi ugovarjanja izključen Gajser.

V nadaljevanju dvoboja so Beltinčani iskali priložnost za izenačenje, a tokrat niso v svojih vrstah imeli razpoloženega igralca, ki bi poskrbel, da bi si priigrali vsaj točko. Da so mrežo ohranili nedotaknjeno, se lahko domači zahvalijo tudi odličnim obrambam vratarja Darka Gabrića. V obdobju, ko so imeli Prekmurci terensko premoč, so Primorci še drugič zadeli. Z glavo je v polno meril 19-letni Rok Ljutić, ki je s prvencem v tej sezoni Jadranu priigral četrto zmago.

2
Niko Časar
Damjan Gajser bo moral srečanje svojih varovancev v naslednjem krogu spremljati le s tribune.

2.-snl jadran-dekani beltinci-klima-tratnjek
Kaj zdaj berejo drugi