vestnik

2. SNL: Evrogol Oštreka zaman navdušil v Novem mestu

Vestnik.si, 20. 11. 2022
Jure Zauneker
Stjepan Oštrek se je v 26. minuti izkazal z enim najlepših zadetkov te sezone.
Šport

V 17. krogu druge lige je Stjepan Oštrek v Novem mestu povedel Lendavčane v vodstvo s fenomenalnim zadetkom, vendar pa na koncu to ni pomagalo Nafti, saj je Krka zmagala z 2 : 1. "Blestel" pa je znova sodnik Antič.

Krka - Nafta 1903 2 : 1 (1 : 1)

Stadion Portoval Novo mesto, 50 gledalcev, sodnik: Mihael Antič (Koper).

Strelci: 0 : 1 Oštrek (26), 1 : 1 Žur (37), 2 : 1 Žur (56).

Rumeni kartoni: Žur; Novinič, Drk, Urh. 

Krka: Kruljac, Ejup kap., Bedek, Mešanović, Žur (Medle, 84), Horvat, Lipec, Krznarić (Jakopović, 91), Zakrajšek, Kapitanović (Đapo, 73), Blaževski. Trener: Mario Carević.

Nafta 1903: Močić, Kumer (Urh, 53), Zoltan, Novinič kap., Čuček Bezjak (Florjanc, 64), Sulejmnanović, Drk, Szabo (Dinnyes, 64), Oštrek, Feher (Igrec, 53), Haljeta. Trener: Gabor Boer. 

V ekipo Nafte se je po dveh tekmah zunaj kadra vrnil Stjepan Oštrek, kar se je takoj poznalo v njeni igri na sicer slabem terenu v zelo hladnem vremenu. Že v 10. minuti je po njegovem nevarnem strelu žoga pristala takoj nad prečnikom.

Kmalu zatem je Tomaž Zakrajšek na drugi strani s strelom z 18 metrov oplazil zunanji del vratnice.  

V 26. minuti pa je Oštrek presenetil vse s strelom z levico s kakih 25 metrov, žoga pa se je zarila v levi zgornji kot vrat Krke - 0 : 1. To je bil zares pravi evrogol, ki je navdušil gledalce. 

Lendavčani so se še večkrat odločali za nevarne strele z razdalje, najbližje cilju pa sta bila Bence Szabo in Mirsad Sulejmanović. Kljub temu, da so bili boljši v prvem polčasu, so vseeno klonili v 37. minuti, ko je po prostem strelu z desne strani pred vrati najvišje skočil Domen Žur in zabil po strelu z glavo iz bližine, slabo pa je posredoval vratar Stefan Močić, ki je najprej krenil iz vrat, nato pa samo obstal - 1 : 1.  

316163929_608306711175370_5614586433060564553_n
Facebook NK Krka
Nogometaši Nafte so spet s sklonjenimi glavami zapuščali igrišče.

Veliko priložnost za Krko je imel še Dino Kapitanović, ki je pobegnil obrambi, a se je z iztekanjem iz svojih vrat in obrambo tokrat izkazal Močić.

V začetku drugega polčasa se je Nafta nerazumljivo in povsem brez potrebe potegnila v obrambo, kar so domači kaznovali kmalu po težji poškodbi branilca Žana Kumra. Po desni strani je mimo dveh igralcev gostov prodrl Josip Krznarić in podal pred vrata, kjer je ob slabem posredovanju Davida Zoltana žogo iz bližine znova v mrežo spravil Žur - 2 : 1. Domen Žur doslej v tem prvenstvu še sploh ni zadel, zdaj pa je kar dvakrat ugnal vratarja Nafte in svoji ekipi priboril tri točke. 

Blizu zadetka za Novomeščane je bil še Hamza Mešanović, ki je pobegnil Žanu Florjancu in Zoltanu, ter streljal mimo Močića, ki je zapustila svoja vrata, a je zadel le zunanji del mreže. 

Menjave trenerja Nafte Gaborja Boera so bile povsem neposrečene in malo razumljive, saj je na primer iz igre potegnil Szaba, ki je bil razpoložen in eden najnevarnejših pri gostih, na zelenico pa poslal branilca, čeprav je njegovo moštvo zaostajalo. Tudi nasploh so Lendavčani v drugem polčasu storili premalo, da bi lahko prišli do neodločenega izida, pa tudi Oštrek je v tem delu skoraj povsem poniknil. Tako je po njegovi podaji z desne strani veliko priložnost imel le Nermin Haljeta, ki pa je z glavo iz bližine meril mimo vrat. 

Nafta se je z drugim zaporednim porazom praktično poslovila od kvalifikacij za prvo ligo, saj za drugim mestom zaostaja že 14 točk. 

Nekaj besed pa je treba še nameniti sodniku Mihaelu Antiču iz Kopra, "starem znancu" navijačev Mure, ki mu bomo kmalu posvetili posebno poglavje. Antič je namreč sodil na derbiju med Mariborom in Muro, kjer so vse njegove odločitve šle v korist vijoličastih in v škodo Prekmurcev. Tudi tokrat je sodil tako, kot so vpili domači gledalci, 95 odstotkov odločitev pa je bilo v  korist Krke. Rumene kartone je igralcem Nafte podelil za povsem navaden prekršek ali za ugovarjanje, medtem ko pa nogometašem Krke za hujše prekrške, kot so udarec s komolcem, oster start in vlečenje za dres ni pokazal nobenega. Lendavčani so kar dvakrat zahtevali enajstmetrovko zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru, pa ni niti mignil. Ob tem so morali ob izvajanju prostih strelov na svoji polovici večkrat vračati žogo nazaj na točno določeno mesto, ki ga je sam določil. Že po treh minutah dodatka je zapiskal konec tekme, čeprav je bilo prekinitev za najmanj štiri ali pet minut dodatne igre. Na končni izid neposredno sicer ni vplival, je pa zato s temi svojimi odločitvami krepko nagnil tehtnico na stran gostiteljev.  

Nafta bo v naslednjem krogu gostila Krško (petek ob 18. uri), nato pa bo v drugi ligi zimski premor. 

2.-snl krka novo-mesto nafta-1903