vestnik

(2. SNL) Lendavčani do treh točk v Krškem

M. Š., 13. 8. 2022
Aleš Cipot
Fotografija je simbolična.
Šport

Uvodna tekma 3. kroga 2. slovenske nogometne lige je bila včeraj (petek) odigrana v Krškem. Gostitelji, ki so v prvih dveh krogih osvojili le točko, so gostili lendavsko Nafto 1903. Lendavčani so po zmagi in neodločenem izidu nadaljevali niz neporaženosti in Krčane premagali s 3 : 1 (1 : 1).

Marsel Stare je Prekmurce v vodstvo popeljal že v 3. minuti. Vodstvo je bilo kratkotrajno, saj so domačini preko Roba Rudonje v 14. minuti izenačili. Do odmora sta mreži nato mirovali, z željo, da se Nafta 1903 v Lendavo vrne z vsemi tremi točkami, pa je trener Lendavčanov Gábor Boér sredi drugega polčasa osvežil ekipo.

lendava, nogomet, nafta-krka
Jure Zauneker
Nafta 1903.

V igro so vstopili Olivér Dinnyés, Barnabás László Fehér in Marko Josip Čavara. Premoč na igrišču so gostje kronali v 77. minuti, ko je prvič v sezoni zadel Nermin Haljeta. V končnici dvoboja je na zelenico vstopil še novinec v lendavskem dresu Mirsad Sulejmanović, ki je po vsega devetih minutah igre dosegel svoj prvenec. Nafta 1903 se je s sedmimi točkami začasno zavihtela na vrh drugoligaške razpredelnice. Točko in tekmo manj imajo na drugem mestu Beltinčani, ki se bodo danes ob 17.30 uri pomerili z Roltekom Dobom v gosteh.

2.-snl nafta-1903
Kaj zdaj berejo drugi