vestnik

2. SNL: Lendavčani in Beltinčani remizirali

Vestnik.si, 6. 5. 2021
Arhiv ND Beltinci
Patrik Raduha je dosegel prvi zadetek na tekmi z Jadranom.
Šport

Oba pomurska predstavnika v drugi ligi, Nafta in Beltinci Klima Tratnjek, sta v 18. krogu igrala neodločeno. S tem, da so Lendavčani remizirali v gosteh, Beltinčani pa doma.

Nafta je na Dobu z Roltkom odigrala 1 : 1, Beltinčani pa doma z dekanskim Jadranom 2 : 2.

Oslabljeni Dob je na domačem igrišču pričakal Nafto, ki se je konec tedna močno približala drugemu mestu. Lendavčani so imeli v Dobu priložnost, da zaostanek še znižajo, a niso izkoristili priložnosti. Srečanje se je končalo z delitvijo točk, zadetka pa sta padla v razmaku štirih minut. Kristijan Šipek je v 69. minuti izkoristil najstrožjo kazen, štiri minute kasneje je izenačil Vedran Vinko. Nafta je tako ostala na petem mestu, z zaostankom le štirih točk za drugim mestom, v soboto zvečer pa jo doma čaka veliki derbi z vodilnimi Radomljami. 

61cdee424f2cde5207425bf8786fbf53
Nataša Juhnov
Vedran Vinko je bil strelec za Nafto.

Dekančani se z gostovanja v Prekmurju vračajo z 22. točko, s katero ostajajo na vrhu skupine za obstanek. Beltinčani so sicer hitro povedli, v peti minuti je bil natančen domači kapetan Patrik Raduha. Primorci so izid v svojo korist obrnili še pred koncem prvega polčasa. Po pol ure igre je bil najprej natančen Tadej Zonta, štiri minute kasneje je za vodstvo "pesjanov" zadel še Fabjon Bajrami. Vse do 85. minute je kazalo, da bodo na Primorsko odšle vse tri točke, a je prednost gostov izničil Luka Verbič in Beltinčanom, ki so na dvanajstem mestu, priigral 18. točko.

2.-snl 18.-krog nafta-1903 beltinci-klima-tratnjek