vestnik

2. SNL: Nafta končno spet dočakala zmago

Vestnik.si, 31. 10. 2022
Facebook NK Roltek Dob
Nermin Haljeta (v skoku) je zadel za 0 : 2.
Šport

V 14. krogu 2. SNL so nogometaši Nafte po štirih krogih brez zmage končno spet slavili. V Dobu so ugnali Roltek z 2 : 1, potem ko so vodili že z 2 : 0.

Roltek Dob - Nafta 1903 1 : 2 (0 : 1)

Športni park Dob, 100 gledalcev, sodnik: Jure Žagar (Šmarjeta).

Strelci: 0 : 1 Feher (21), 0 : 2 Haljeta (47), 1 : 2 Šipek (76, 11 m).

Rumeni kartoni: Vrhovnik, Petek, Kasnik, Makovec; Szabo, Urh, Haljeta.

Rdeči karton: Urh (90, drugi rumeni) - Nafta 1903.

Roltek Dob: Fermišek, Avbelj, Vrhovnik (Zenković, 46), Šipek, Gajič, Černe, Kunstelj kap. (Kasnik, 50), Petek, Krupić (Levec, 81), Makovec, Židan. Trener: Jernej Javornik.

Nafta 1903: Kiss, Čuček Bezjak (Brkić, 77), Sulejmanović, Haljeta (Oštrek, 88), Drk, Novinič kap., Igrec, Szabo, Papp, Feher (Plej, 72), Urh. Trener: Gabor Boer.

Trener Nafte Gabor Boer je imel v Dobu poleg rezervnega vratarja Stefana Močića spet samo tri igralce na klopi za rezerve, saj so manjkali poškodovani Dinnyes, David, Stare, Zamuda, Florjanc, Živko in Rebernik, zaradi kazni rumenih kartonov pa ni smel nastopiti Žan Kumer.

Kljub temu, da je na klopi za rezerve ostal tudi dosedanji kapetan Stjepan Oštrek, je Nafta povedla v 21. minuti, ko je bil natančen Barnabas Laszlo Feher. To je bil njegov že četrti zadetek v tem prvenstvu. 

2.-snl, 14
Facebook NK Roltek Dob
Barnabas Laszlo Feher (s št. 27) je povedel Nafto v vodstvo.

Nafta je vzdržala pritiske domačih do konca prvega dela, na začetku drugega pa dala še drugi udarec gostiteljem, ko je v 47. minuti zadel Nermin Haljeta, to je bil njegov že skupno peti gol v prvenstvu. V vnovičnem poskusu naleta so Dobljani nato v 75. minuti iztržili le prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Kristijan Šipek. Minimalno vodstvo so Lendavčani ubranili do konca, čeprav je bil zaradi drugega rumenega kartona v 90. minuti izključen Blaž Urh, ki bo tako manjkal na naslednji preizkušnji, ko bo Nafta gostila Bilje. Po tekmi v Dobu so imeli oboji, predvsem pa domači, veliko pripomb na sojenje glavnega sodnika Jureta Žagarja in njegovih pomočnikov. 

2.-snl, 14
Facebook NK Roltek Dob
Nafta 1903 v Dobu.

Nafta je trenutno četrta s 24 točkami, vendar jo danes lahko prehiti Ilirija (23), ki gostuje v Krškem. Vodita Aluminij (32) in Rogaška (31).