vestnik

2. SNL: Nafta prespala tekmo z Bistrico

Vestnik.si, 8. 10. 2022
Vestnik.si
Nafta 1903 - Kety Emmi&Impol Bistrica 0 : 2.
Šport

Po izjemno slabi predstavi, ki je razjezila nekatere domače gledalce, je Nafta v 11. krogu 2. SNL v Lendavi izgubila z ekipo iz Slovenske Bistrice z 0 : 2 in tako doživela že drugi zaporedni poraz.

Nafta 1903 - Kety Emmi&Impol Bistrica 0 : 2 (0 : 2)

Športni park Lendava, 300 gledalcev, sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem). 

Strelca: 0 : 1 Bračko (6), 0 : 2 Martinčič (22).

Rumena kartona: Oštrek; Šlamberger.

Nafta 1903: Kiss, Dinnyes (Florjanc, 46), Haljeta, Oštrek kap., Stare (Brkić, 28), Szabo (Drk, 80), Kumer, Papp, Feher (Igrec, 46), Urh (Novinič, 63), Zoltan. Trener: Gabor Boer.

Kety Emmi&Impol Bistrica: Dabanović kap., Rozman, Vidmar, Klašnja, Bračko (Dvoršak, 90), Martinčič (Koprivc, 71), Havelka, Ploj, Šlamberger, Panić (Ferčič, 65), Maher (Kujović, 90). Trener: Anže Stegne.

2
Vestnik.si
Nafta 1903 - Kety Emmi&Impol Bistrica 0 : 2.

Če ste mislili, da so privrženci Mure ostri kritiki neprepričljivih predstav črno-belih v tej sezoni prve lige, bi morali biti na tribunah športnega parka v Lendavi na srečanju druge lige med Nafto in Bistrico iz Slovenske Bistrice. Gostje so si na lahek način zagotovili zmago že po 22 minutah, nekateri domači gledalci pa so katastrofalno predstavo lendavskega moštva pospremili z mahanjem belih robčkov (kar na simbolični španski način pomeni zahtevo po odstopu trenerskega štaba) in stavki, kot so: "Dosti nam je tega sranja", "Vlak je odpeljal", "Klub ste zapravili" in "Mi smo kot Titanik: orkester igra, ladja pa se potaplja". Najhujše kritike na tribunah je skušal celo pomiriti pomočnik direktorja Nafte 1903 Franc Požgai, vendar mu to ni uspelo in se je kasneje zapletel z njimi še v besedni spor. 

2
Vestnik.si
Nafta 1903 - Kety Emmi&Impol Bistrica 0 : 2.

Res pa je, da bi za takšno predstavo, kot so jo tokrat prikazali nogometaši Nafte, na primer navijači v Murski Soboti odrli trenerja in igralce. Oziroma za predstavo, ki je Lendavčani niso prikazali, saj se je zdelo, kot da je domače nogometaše nekdo prebudil pol ure pred začetkom tekme in jim povedal, da morajo nastopiti na pomembnem srečanju druge lige. Delovali so namreč povsem zmedeno, počasno in neorganizirano, njihova igra je bila raztrgana, polna napak in nepovezana, na celotnem dvoboju pa so morda le trikrat zapretili sicer zelo stabilni in čvrsti obrambi gostov na čelu z zanesljivim vratarjem Jako Dabanovićem, sinom nekdanjega reprezentančnega vratarja Mladena Dabanovića.       

Vsega je bilo hitro konec. Zmedenost v obrambi domačih je že v 6. minuti izkoristil Nejc Bračko, v 22. minuti pa je po podaji Taija Mateje Panića povsem nepotreben izlet Agostona Kissa iz svojih vrat z rahlim in natančnim lobom kaznoval Jaša Martinčič. Kako slabo je igrala Nafta, pove dejstvo, da je trener Gabor Boer opravil prvo zamenjavo že v 28. minuti. 

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta 1903 - Kety Emmi&Impol Bistrica 0 : 2.

V prvem delu je pri Lendavčanih edini nevarno z daljave streljal kapetan Stjepan Oštrek, a je Dabanović žogo s parado odbil na stran. V drugem delu se je edini pri domačih trudil le Dragan Brkić, pa še on je poslal žogo prek vrat, enako kakor tudi Žan Kumer. To pa je bilo tudi vse, kar so storili "plavi". Na drugi strani je imel pred koncem veliko priložnost za tretji zadetek gostov še Franc Šlamberger, vendar je iz bližine nastreljal le Kissa. 

2
Vestnik.si
Nafta 1903 - Kety Emmi&Impol Bistrica 0 : 2.

Bistrica je slavila povsem zasluženo, nekdanji člani trenerskega štaba Nafte pa so tako zagrenili življenje svojim bivšim delodajalcem. Trener moštva iz Slovenske Bistrice je namreč Franc Fridl, ki pa ga tokrat ni bilo na klopi gostov, zato je ekipo vodil Anže Stegne, športni direktor kluba pa je Simon Sešlar. Bistrica kot novinka v drugi ligi igra zelo dobro in je po tekmi z Nafto skočila celo na peto mesto (17 točk). Kar je samo eno mesto nižje od lendavske ekipe (20 točk), pri kateri se ponavlja stara zgodba: po odličnem začetku sledi nerazumljiv padec, in to v dvobojih z nasprotniki, ki so na lestvici nižje od nje. Tako se Nafta spet oddaljuje od boja za uvrstitev v prvo ligo. Aluminij je v tem krogu premagal Jadran s 4 : 1 in ima že 26 točk. Druga Krka (23) pa bo svojo tekmo še odigrala. Enako kot tretja Rogaška (21). 

In vse to pred prekmurskim derbijem, ki prihaja v naslednjem krogu: Beltinci - Nafta (16. oktobra ob 15. uri, s prenosom na Sportklubu). 

2.-snl nafta-1903 aha-emmi-bistrica slovenska-bistrica