vestnik

2. SNL: Oba prekmurska kluba prijetno presenetila

Vestnik.si, 20. 4. 2021
Aleš Cipot
Beltinčani so bili spretnejši od Rudarja.
Šport

Končno se je po res dolgotrajnem premoru nadaljevala tudi druga slovenska nogometna liga. V 15. krogu so tako Lendavčani kot Beltinčani slavili v gosteh.

"Žuti" so zmagali pri Rudarju v Velenju z 1 : 0, Nafta pa na Ptuju pri Dravi kar s 5 : 4! 

Za zaključek prvega dela prvenstva so se Beltinčani odpravili v Velenje k nekdanjemu prvoligašu Rudarju. Trener Radovan Karanović je pogrešal kapetana Patrika Raduho in Mitjo Mauka, s štirimi zadetki najučinkovitejšega v beltinski vrsti v tej sezoni. Kljub temu so Prekmurci prišli do pete zmage v sezoni. Slavili so z 1 : 0 (0 : 0), zmagovalni zadetek pa je dosegel mladi hrvaški napadalec Jakov Katuša, ki mu je to prvenec v rumenem dresu.

V prvem polčasu so Beltinčani, ki pred odhodom v Velenje kar sedem tekem zapored niso dosegli zmage, dobro parirali domačinom, ki se bodo v nadaljevanju prvenstva merili z ekipami iz zgornjega dela razpredelnice. Celo bliže so bili vodstvu, a je po strelu Nika Mršiča gostitelje rešil prečnik.

Velenjčani so tudi v drugem polčasu imeli več žogo v posesti, a bolj nevarni so bili Beltinčani. Edini gol je v 70. minuti dosegel Katuša, ki je le dve minuti pred tem prišel na zelenico. Beltinčani, ki bodo v nadaljevanju prvenstva nastopali v ligi za obstanek, bi lahko do konca tekme dosegli še kakšen zadetek, a Mršič in Mateo Verunica nista bila dovolj natančna.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Kuzma, Zeljković, Kaučič (Hartman, 68), Verbič, Maučec, Sočič (Dobaj, 90), Mršič, Mörec, Klobasa (Katuša, 68), Verunica. Trener: Radovan Karanović.

Devet golov na Ptuju

Tekma na Ptuju se je slabo začela za Nafto, saj je že v začetku Gergö Bolla dosegel avtogol. V 16. minuti je bilo že 2 : 0 za Dravo, ko je zadel Amir Kahrimanović. V 37. minuti je na 2 : 1 znižal Bence Szabo in to je bil tudi izid prvega polčasa.

lendava, nogomet, 14.-kroga-2.-snl-nafta-1903-–-brda
Jure Zauneker
Nafta je slavila na Ptuju.

Drava je bolje začela tudi drugi del in povedla s 3 : 1 z zadetkom Antonia Đurića. Nato je sledil pravi preobrat Nafte, ko so po vrsti zadeli Žiga Živko (57), Stjepan Oštrek (60, iz enajstmetrovke) in Nermin Haljeta (72). Dravo to ni preveč pretreslo in tako je Kahrimanović dosegel še svoj drugi gol in izenačil na 4 : 4. Ko so domači že mislili, da so se gostje zadovoljili s točko, je v ospredje še enkrat stopil Stjepan Oštrek in v 90. minuti z mojstrovino Nafti priskrbel zmago s 5 : 4. V naslednjem krogu Lendavčani že začenjajo boj v zgornji polovici lestvice za naslov prvaka. 

Nafta 1903: Raduha, R. Pirtovšek, Bolla, Haljeta, Bizjak (Pozsgai, 72), Oštrek, Körmendi (Židan, 46), Szabo, Živko kap., Rebernik, Vinko (Meshack, 46). Trener: Dejan Dončić. 

86f26df7b6ae2275da1cc9c0c716e1ad
Aleš Cipot
Tokrat so se veselili tako Lendavčani kot Beltinčani.

2.-snl nafta beltinci rudar drava-ptuj 15.-krog
Kaj zdaj berejo drugi