vestnik

2. SNL: Remi Nafte, poraz Beltinčanov

Vestnik.si, 21. 3. 2021
Aleš Cipot
Trener Dejan Dončić se je vrnil na nekdanji "kraj dejanja".
Šport

V nadaljevanju prvenstva druge nogometne lige sta pomurska kluba gostovala in se v 13. krogu vrnila samo s točko, ki jo je priborila Nafta v Kranju pri Triglavu.

Triglav Kranj - Nafta 1903 1 : 1 (0 : 0)

Športni center Kranj, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana).

Strelca: 1 : 0 Ahmetaj (55), 1 : 1 Meshack (60).

Rumeni kartoni: Brkić, Čeh, Vuković, Kumer; Židan, Bizjak, Drk.

Triglav Kranj: Vodišek, Brkić, Šalja, Čeh (Udovič, 78), Jakupovič (Skok Jekovec, 78), Hasanaj (Ahmetaj, 54), Vuković, Kopač (Livančić, 63), Kumer kap., Ivetić, Zlatkov (Bojić, 78). Trener: Boštjan Miklič. 

Nafta 1903: Raduha, R. Pirtovšek, Haljeta, Bizjak kap., Oštrek, Drk, Körmendi, Szabo, T. Pirtovšek, Židan, Vinko (Meshack, 59). Trener: Dejan Dončić. 

Nekdanji trener Triglava Dejan Dončić se je sedaj z Nafto vrnil v Kranj in izvlekel remi. Oba zadetka na tekmi sta dala rezervista, Albin Ahmetaj za domače in Ubochioma Meshack za goste, in to samo minuto zatem, ko je vstopil v igro. Meshack se je s skupno svojim enajstim zadetkom v prvenstvu na vrhu lestvice strelcev izenačil s Kaheemom Anthonyjem Parrisom iz Krke. Dončić je tako kot na pokalni tekmi s Fužinarjem tudi tokrat opravil samo eno menjavo, saj so mu manjkali nekateri standardni igralci prve postave. V sredo popoldne bo Nafta, ki je trenutno šesta na lestvici, odigrala še zaostalo tekmo 12. kroga, v kateri bo gostila velenjski Rudar. 

Jadran Dekani - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 0 (1 : 0)

Športni park Dekani, sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice).

Strelec: Plaznik (14).

Rumeni kartoni: Kašiković, Meštrić; Mauko, Mršič, Kuzma, Maučec. 

Jadran Dekani: Jurca, Zyba (Prodanović, 87), Meštrić, Bešir, Florenin Klavora, Vitezica kap., Kašiković (Babič, 55), Perhavec (Zonta, 87), Pušaver, Frešer, Plaznik (Zorko, 74). Trener: Alen Ščulac.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Kuzma, Mauko, Verbič (Klobasa, 82), Balažic (Mörec, 46), Raduha kap. (Dobaj, 68), Sočič (Hartman, 68), Maučec, Mršič, Verunica, Kaučič. Trener: Radovan Karanović. 

V Dekanih sta se znova srečala trenerja, ki sta skupaj delovala že v Krškem, Ščulac kot glavni trener, Karanović pa kot njegov pomočnik. Tokrat je minimalno slavila Ščulčeva ekipa, dekanski Jadran pa ostaja eden najbolj neugodnih nasprotnikov Beltinčanov v drugi ligi. "Žuti" so kapitulirali že v 14. minuti, ko je zadel Nejc Plaznik, nekdanji član beltinskega kluba. Ta gol je tudi določil zmagovalca, čeprav so imeli gostje kasneje nekaj priložnosti. Predvsem je pretil Mateo Verunica, a je bil v sklepnih akcijah nenatančen. Beltinčani, ki so trenutno enajsti, bodo v naslednjem krogu gostili vodilne Radomlje.

beltinci, domžale
Aleš Cipot
Beltinčani so doživeli še en poraz z dekanskim Jadranom.

Jure Zauneker
Ubochioma Meshack je poskrbel za točko z gostovanja Nafte pri Triglavu.
2.-snl nafta-1903 beltinci-klima-tratnjek triglav-kranj jadran-dekani