vestnik

2. SNL: Še en velik spodrsljaj Nafte

Vestnik.si, 24. 10. 2022
Arhiv kluba
Jadran Dekani se je po letih porazov končno lahko veselil točke v Lendavi.
Šport

Kako daleč še lahko pade Nafta? Po porazih z novinko Bistrico in z lokalnim rivalom iz Beltinec je tokrat doma le remizirala 1 : 1 z dekanskim Jadranom, ki se bori za obstanek.

Nafta 1903 - Jadran Dekani 1 : 1 (1 : 0)

Športni park Lendava, 200 gledalcev, sodnik: Blaž Bezjak (Markovci pri Ptuju). 

Strelca: 1 : 0 Zoltan (15), 1 : 1 Fortuna (82).

Rumeni kartoni: Kumer; Stojanović, Zonta. 

Nafta 1903: Kiss, Sulejmanović (Drk, 46), Haljeta, Oštrek kap., Novinič, Szabo, Kumer, Papp (Igrec, 61), Feher (Brkić, 61), Florjanc, Zoltan. Trener: Gabor Boer.

Jadran Dekani: Gabrić, Stojanović (Gotovac, 78), Vranješ, Meštrić kap. (Bilić, 68), Klavora (Iličić, 68), Šehić, Zonta, Bah, Rudonja (Fortuna, 78), Ljutić, Cukjati (Jakupović, 78). Trener: Alen Ščulac. 

Nafta, ki je imela tokrat na rezervni klopi poleg vratarja Močića samo tri igralce, si je v 13. krogu druge lige privoščila še en velik spodrsljaj. Nogometaši Jadrana, ki se v zadnjih sezonah vedno borijo za obstanek, so doslej v Lendavi doživljali svoje najhujše poraze, med drugim so kar dvakrat izgubili s 6 : 0. A zdaj, ko so bili spet predzadnji na lestvici, so iztržili veliko točko, in to glede na igro v drugem delu povsem zasluženo. Še več, imeli so celo priložnost za zmago, a žoge pred koncem tekme nikakor niso uspeli spraviti v mrežo.

2
Arhiv kluba
Nafta 1903 - Jadran Dekani 1 : 1.

Začelo se je sicer odlično za domače, ki so po manjšem pritisku povedli že v 15. minuti z natančnim zadetkom Davida Zoltana, ta je bil med tednom strelec tudi na pokalnem srečanju v Veliki Polani. A potem se je ponovila stara zgodba: Lendavčani so vse težje in težje prihajali do priložnosti, v drugem delu pa še dodatno popustili. Nekdanji prvoligaški igralec in trener Alen Ščulac, ki je doma prav iz Dekanov, je v 78. minuti opravil več menjav, ki pa so mu prinesle srečo. In to dobesedno, saj je v 82. minuti točko Jadranu z lepim zadetkom priskrbel Nik Fortuna. Nafta je tako padla že na peto mesto na lestvici in se vse bolj oddaljuje od drugega mesta, ki vodi v kvalifikacije. 

V tem krogu so izgubili tudi Beltinčani, ki so z 2 : 1 klonili proti Triglavu v Kranju in padli na sedmo mesto. Edini zadetek za žute je dosegel Jan Bruno Kralj.   

2.-snl nafta-1903 jadran-dekani