vestnik

2. SNL: Sedmi poraz Beltinčanov

Miha Šoštarič, 17. 10. 2020
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Dob
Šport

Nogometaši Rolteka z Doba so dvoboj 12. kroga odločili z zadetkoma v prvem polčasu.

Beltinci Klima Tratnjek so padli v krizo. Na zadnjih petih dvoboji 2. slovenske nogometne lige so namreč osvojili le točko. Danes, ko je bil na sporedu 12. krog, so morali na domači zelenici priznati premoč Rolteku z Doba, ki je slavil z 2 : 0 (2 : 0).

beltinci, nogomet-nk-beltinci, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Dob

Beltinski strateg Radovan Karanović je imel veliko težav s sestavo moštva. Zaradi kartonov sta manjkala Nik Mršič in Aleksandar Zeljković, po operaciji še ni okreval Maksimiljan Zorman, zaradi lažje poškodbe pa se je Mitja Mauko znašel na klopi za rezervne nogometaše. Dvoboj sta zaznamovala močno deževje na začetku prvega polčasa in posledično razmočeno igrišče, na katerem so se bolje znašli gostje. Njihov pritisk na vrata domačinov se je obrestoval v 15. minuti, ko je akcijo za vodstvo Rolteka zaključil Kristijan Šipek. Po zaostanku so poskušali vrata gostov ogroziti Beltinčani, vendar strela Matea Verunice in Jana Kristla nista bila dovolj natančna. Pred odhodom na odmor (42. minuta), ko je deževje pojenjalo, so gostje povedli z 2 : 0. Zmedo domačih v kazenskem prostoru je spretno izkoristil Nejc Levec.

beltinci, nogomet-nk-beltinci, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Dob

V drugi polčas je domača ekipa vstopila s svežima igralcema. Namesto Luke Verbiča in Jana Kristla sta vstopila na razmočeno zelenico Ivo Kuzma in Patrik Raduha. Prav slednji je imel v 48. minuti priložnost za znižanje zaostanka, a je streljal preko gola. Z novimi menjavami je Karanović tudi v nadaljevanju tekme poskušal osvežiti ekipo in priti do spremembe rezultata, vendar so se gostje organizirano branili in domov odnesli vse tri točke.
Beltinčani zasedajo na drugoligaški razpredelnici deseto mesto (13 točk), že v sredo pa jih v beltinskem športnem parku (ob 14. uri) čaka pokalni obračun proti Domžalčanom.

beltinci, nogomet-nk-beltinci, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Dob

Beltinci Klima Tratnjek – Roltek Dob 0 : 2 (0 : 2)

Športni park Beltinci, 180 gledalcev, sodnik: Denis Halilović (Celje). Strelca: 0 : 1 Šipek (15), 0 : 2 Levec (42). Rumeni kartoni: Maučec, Mauko, Kaučič; Markuš, Petrovič. Igralec tekme: Nejc Levec (Roltek Dob).

Beltinci Klima Tratnjek: Zver (kap.), Andrejč, Verbič (Kuzma, 46), Žalik (Mauko, 68), Kristl (Raduha, 46), Balažic (Šipoš, 77), Sočič, Maučec (Pihler, 77), Verunica, Mörec, Kaučič. Trener: Radovan Karanović.

Roltek Dob: Tratnik, Šipek, Levec, Markuš, Repas (Hren, 69), Kunstelj (kap.; Kunstelj, 77), Račić, Petrovič, Femec, Zenković (Gregorin, 88), Rems. Trener: Simon Sešlar.

2-snl beltinci-klima-tratnjek roltek-dob
Kaj zdaj berejo drugi