vestnik

2. SNL: Visoka zmaga Lendavčanov, poraz Beltinčanov

Miha Šoštarič, 1. 9. 2019
Aleš Cipot
Nafta slavila, Beltinci izgubili.
Šport

Nogometaši Nafte 1903 so v gosteh s kar 7 : 1 premagali Roltek Dob

Ta konec tedna se igrajo tekme 6. kroga 2. slovenske nogometne lige. Prekmurska predstavnika sta dvoboja odigrala v soboto, zelenici pa sta ekipi zapuščali različnih razpoloženj. Če so se Lendavčani veselili četrte zmage, so Beltinčani občutili grenkobo četrtega poraza.


Lendavskim nogometašem se je končno »odprlo« tudi na gostovanju. Proti Rolteku z Doba so dosegli prepričljivo zmago s 7 : 1 (3 : 0) in ostali v boju za najvišja mesta. Zmagovalec je bil odločen že po prvih 45. minutah, ko so za Nafto 1903 v polno zadeli Stjepan Oštrek (33), Jaka Bizjak (35) in Gergo Bolla (40). V drugem polčasu so Lendavčani nadaljevali z učinkovito igro. Bizjak je dosegel še dva gola (50, 72), po enega pa sta dodala Marko Malešević (60) in Rok Pirtovšek (87). Edini strelec za domače je bil v izteku dvoboja Nejc Levec (90).

Roltek Dob: Čretnik, Gajič (Mladenovič, 73), Račić kap., Hrovat, Žinič, Petrovič, Guberac (Šipek, 46), Zenković (Levec, 46), Rems, Kondič, Femec. Trener: Žan Cerar.
Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek (Novinič, 73), Ploj, Malešević, Vinko kap. (Rebernik, 60), Živko, Szökrönyös (Drk, 60), Šeruga, Bolla. Trener: Marian Sluka.

Beltinci Klima Tratnjek so gostovali pri neporaženi zasedbi Kopra. Po polomu proti Koprčanom v pokalnem tekmovanju (0 : 6), so Beltinčani tokrat bili dostojnejši nasprotnik in izgubili »le« z 0 : 2 (0 : 1). Za zasedbo Radovana Karanovića sta bili usodni četrti minuti v prvem in drugem polčasu. Na začetku tekme (4. minuta) je v polno meril Jaka Štromajer, na


začetku drugega polčasa (49. minuta) pa Edi Baša. V beltinskem dresi je debitiral Lovre Knežević, hrvaški napadalec, ki ga je soboška Mura do konca januarja prihodnje leto posodila v Beltince.

Koper: Nenezić, Mišić, Guberac kap., Jelić Balta, Vršič (Tomić, 77), Meštrić (Gajšek, 75), Badžim, Baša, Žužek, Hadžić, Štromajer (Šolaja, 67). Trener: Miran Srebrnič.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Branilović, Hočevar, Mauko, Balažic (Mörec, 62), Kristl, Apatič kap., Raduha, Maučec, Lukač, Knežević (Asentić, 77). Trener: Radovan Karanović.

Nafta 1903 ima 12 točk in je na četrtem mestu, Beltinci Klima Tratnjek pa s šestimi točkami zasedajo 12. mesto. V naslednjem krogu bosta prekmurska predstavnika v soboto s pričetkom ob 16.30 uri igrala na domači zelenici. Lendavčani bodo gostili Bilje, Beltinčani pa Ptujčane.

Aleš Cipot
Nafta je visoko zmagala proti Roltek Dobu.
2.-snl nafta-1903 beltinci-klima-tratnjek