vestnik

2. SNL: Živko priskrbel Nafti tri točke

vestnik.si, 6. 3. 2020
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903
Šport

Lendavska Nafta je z odliko opravila uvodno tekmo spomladanskega dela 2. SNL, saj je na Ptuju povsem zasluženo premagala Dravo z 1 : 0, čeprav bi bil izid lahko še višji.

Na mestnem stadionu na Ptuju je bila Nafta pred 200 gledalci celo tekmo prevladujoči tekmec, ki je popolnoma nadziral igro, deloval zelo usklajeno in uigrano z lepimi podajami, njen vratar Florijan Raduha pa je imel enega svojih najbolj "počitniških" srečanj, saj mu v 90 minutah skoraj ni bilo treba posredovati. 

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Sistem igre trenerja Dejana Dončića, v katerem je Nafta kar z osmimi igralci vršila pritisk že na polovici Drave, je popolnoma paraliziral Ptujčane, ki niso uspeli sestaviti nobene kombinatorne akcije.

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Glede na videno je Nafta v tem trenutku skoraj za razred boljša od zelo slabe Drave, ki je le bleda senca od moštva, ki se je še pred nekaj sezonami borilo za vstop v prvo ligo. Nekdanji igralec Mure in Nafte Viktor Trenevski, ki je 24. februarja letos postal trener v ptujskem klubu, bo imel tako še veliko dela. 

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Na drugi strani pa je lahko Dončić po tekmi veliko bolj zadovoljen, saj je njegovo moštvo delovalo kot favorit in kot ekipa, ki natančno ve, kaj hoče. 

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Res je, da v prvih tridesetih minutah ni bilo ničesar razburljivega, saj je šele takrat prvi strel v okvir vrat sprožil Rok Pirtovšek.

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

V 34. minuti je dobro streljal z levico Roland Paku, tokrat v vlogi organizatorja igre pri Lendavčanih (Mitja Novinič je igral v napadu), najlepšo priložnost pa je imel Jaka Bizjak v 40. minuti, potem ko je odlično sprožil z levico iz prostega strela, a se je z izvrstno parado izkazal izkušeni vratar Darjan Curanović. 

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Kmalu po začetku drugega dela je edini nevaren strel na vrata Nafte sprožil Sandro Lukić Grančić, a je žoga odvršela za malo mimo vrat.

Vendar je bil to začetek konca za Dravo. V 49. minuti je Žiga Živko s strelom prek vrat že nakazal, da bo ključen mož srečanja. In res je v 52. minuti po desni strani prodrl Mihael Rebernik, podal do Živka, ta pa je z desnico s plasiranim strelom pospravil žogo v mrežo - 0 : 1. 

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Po vsej pravici bi morala Nafta zmagati z večjo razliko, saj je po strelu Pakuja v 59. minuti Curanovića rešil Drilon Kryeziu, v 83. minuti pa je rezervist Alen Ploj izvedel odlično akcijo po levi strani in streljal, Curanović pa je v zadnjem trenutku z roko izbil žogo v kot. Kako nemočna je bila Drava proti Nafti, kaže tudi podatek, da je svoj prvi kot izvedla šele v 85. minuti!

drava, nafta, ptuj
Aleš Cipot
Drava : Nafta 1903

Lendavčani so se s to zmago vsaj začasno s petega povzpeli na četrto mesto. Ostale tekme se igrajo v soboto in nedeljo. Beltinci bodo v soboto popoldne gostovali v Dravogradu.
Drava Dakinda Ptuj: Curanović, Mate, Bajrami, Kryeziu, Marcius, Nelson kap., Žugelj, Šlak, Dedić (Akande, 74), Šlamberger (Živić, 87), Lukić Grančić. Trener: Viktor Trenevski.
Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Leuštek, Živko, Gergenyi (Bolla, 26), Paku, Meshack (Ploj, 62), Novinič, Rebernik, Vinko kap. (Molnar, 90), Bizjak. Trener: Dejan Dončić. 
Rumeni kartoni: Lukić Grančić, Kryeziu, Bajrami; Novinič, Pirtovšek.
2.snl drava nafta-1903 0-:-1 20.-krog
Kaj zdaj berejo drugi