vestnik

(2.SNL) Beltinčani zapravili vodstvo z 2 : 0

M. Š., 11. 9. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci, Krško (fotografija je arhivska).
Šport

V 7. krogu so nogometaši beltinske Klime Tratnjek gostovali v Krškem, kjer so gostitelji uprizorili popoln preobrat in slavili s 3 : 2 (2 : 2).

Po nesrečnem porazu na domačem igrišču proti Krki, ko so Novomeščani zmagoviti zadetek dosegli v izdihljajih dvoboja, so se Beltinci Klima Tratnjek odpravili v Posavje, kjer so se pomerili s Krškim, ki je do te tekme zabeležilo le eno zmago. Beltinčani so odlično odprli tekmo. Preko Jana Bruna Kralja (5) in Gala Grobelnika (10) so povedli z 2 : 0, nato pa so domačini s preobratom prišli do pomembnih treh točk. V nadaljevanju dvoboja so za gostitelje v polno zadeli Mateo Lovrić (19), Sebastian Lesjak (42) in Miloš Gordić (56).

Za beltinsko ekipo tokrat ni nastopil Žan Žaler, ki je bil izključen na tekmi proti Krki, doslej standardni član prve enajsterice Filip Kosi pa se je preselil na klop. Tako sta tekmo prvič v prvi postavi pričela mlada Jan Bruno Kralj in Angelo Timotej Rec, oba rojena leta 2003. Ekipo je po eni tekmi prepovedi zaradi rumenih kartonov ponovno vodil Damjan Gajser.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, krško
Jure Zauneker
ND Beltinci, Krško (fotografija je arhivska).

Beltinčani, ki zasedajo trenutno šesto mesto (10 točk) na drugoligaški razpredelnici, se bodo v naslednjem krogu prihodnjo soboto doma pomerili z ljubljansko Ilirijo 1911.

Krško: Goričar, Lesjak, Rudonja, Hanžek kap., Olamba, Brekalo, Lovrić (Barišić, 88), Petrak, Arapović, Marinić (Antunović, 69), Gordić. Trener: Aljaž Leskovar.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Ptiček, Rec (Baligač, 83), Zorman, Pihler, Grobelnik, Ščernjavič (Đurak, 68), Sočič, Kralj, Rantaša, Čakš (Kosi, 74). Trener: Damjan Gajser.

2.-snl beltinci-klima-tratnjek
Kaj zdaj berejo drugi