vestnik

3. SNL: Številne kadrovske spremembe v četverici

Miha Šoštarič, 26. 7. 2019
Miha Šoštarič
Trening nogometašev Avto Rajha Ljutomer, ki želi biti še naprej stabilen član tretje lige.
Šport

V novoustanovljeni 3. slovenski nogometni ligi (SNL) vzhod, ki bo štela 12 ekip, bodo nastopili štirje pomurski klubi.

Levi breg reke Mure bodo zastopali Odranci, z desnega brega pa prihajajo Avto Rajh Ljutomer, Veržej in Radgona. V prvih dneh prestopnega roka so v vseh štirih pomurskih tretjeligaših že poskrbeli za številne kadrovske spremembe, dokončne sestave članskih ekip pa bodo znane do konca avgusta. Prvenstvo se začne v soboto, 24. avgusta. Veržej bo v 1. krogu gostil Odrance, Avto Rajh Ljutomer potuje v Zreče, Radgona pa v Slovensko Bistrico.

Odranci merijo na vrh

Odrančani so v minuli sezoni prav v zadnjem krogu izgubili naslov prvaka v prejšnji obliki 3. SNL vzhod, visoke cilje pa so si postavili tudi za novo sezono. Želijo med prve tri. Člansko ekipo bo še naprej vodil izkušeni Franc Cifer, ki ima na prvih treningih kar nekaj novincev. Odranci bodo v novo sezono vstopili z novim vratarskim tandemom. Prišla sta Gašper Šaruga (Polana) in Danilo Farkaš (Hotiza), odranski dres pa bodo oblekli še Marcel Horvat (Polana), Mitja Žerdin (SV Mühlgraben), Jan Hartman (Beltinci), Adis Emruli (Mura) in Florjan Törnar (Črenšovci). Ekipo so zapustili Darko Prša (Polana), Aleksander Jerebic (Turnišče), Blaž Lebar (Turnišče), Luka Pihler (Beltinci) in Denis Kociper (Beltinci). Odrančani so že odigrali prvo pripravljalno tekmo in z 8 : 0 (Emruli 3, Čuk 2, Vok, Šinkec, Horvat) premagali Bakovce. Jutri, v petek, se bodo v polfinalu pokala Občine Odranci pomerili s hrvaškim ligašem Poletom iz Svetega Martina na Muri, v nedeljo pa se bodo na tekmi za 1. ali 3. mesto pomerili z zmagovalcem oz. poražencem drugega polfinalnega dvoboja med Beltinci Klimo Tratnjek in Nafto 1903. V pripravljalnem obdobju čakata Odrančane še finale pokala MNZ Lendava z Lendavčani (30. julij) in 1. krog pokala NZS s prvoligašem iz Kidričevega (14. avgust).


f66f754375eca7453b61e0fa80993385
Miha Šoštarič

Avto Rajh LJutomer okrepljen v novo sezono

Priprave pod vodstvom dolgoletnega trenerja Boštjana Zemljiča so začeli tudi Ljutomerčani, ki so v zadnjih letih stabilen tretjeligaš. To je glavni cilj tudi v novi sezoni, saj si želijo v zgornjo polovico razpredelnice. Ekipo, ki je v minuli sezoni zasedla četrto mesto, je doslej zapustil le Tilen Semenič (Štrigova), za konkurenco na igralnih položajih pa bodo poskrbeli vratar Benjamin Grubić (Veržej), obrambna igralca Nino Bertalanič (Beltinci) in Filip Vinter (Veržej), igralci sredine igrišča Matej Virag (Črenšovci), Jože Cener (Pušča) in Nino Žinko, ki se vrača po poškodbi, v napadu pa bo znova v dresu ljutomerske ekipe zaigral Andrej Lotrič (Polana). Za začetek priprav so se Ljutomerčani pomerili z avstrijskim četrtoligašem St. Anna in izgubili z 0 : 3, že to soboto pa bodo moči merili s Črenšovci v gosteh.

V Veržeju vnovična prevetritev ekipe

Številne zamenjave igralcev so v veržejskem klubu stalnica. Po minuli sezoni so člansko ekipo zapustili Filip Vinter, Miha Kušnik, Marko Ilić, Dejan Marčeta, Tadej Trajkovski, Benjamin Grubić, Mićo Lugonjić, Andraž Sorko in Patrik Žekš, ekipi, ki jo bo vodil Slobodan Djurić, pa so se pridružili vratarja Aljoša Kutoš (Mura) in Alen Buzeti (FC Fehring), branilec Kevin Toth (Hotiza), igralci sredine igrišča Andrej Fanedl (Hotiza), Tilen Klobasa (Radgona), Lukas Magdič (Nafta), Robert Požonec (Nafta) in Štefan Horvat (SU Riegersburg) ter napadalec Luka Graj (Črenšovci). Veržej je prvo pripravljalno tekmo odigral včeraj v Polani, že v nedeljo pa ga čaka gostovanje v Rogašovcih pri Goričanki. Iz kluba so sporočili, da je njihova želja v novi sezoni uveljaviti čim več mladih igralcev, ker pa ne poznajo kakovosti preostalih klubov 3. SNL vzhod, uvrstitve ne napovedujejo.

Radgona si želi obstanka

Po rezultatsko neuspešni sezoni v 3. SNL vzhod – zasedli so zadnje, deseto mesto – je vodstvu radgonskega kluba vseeno uspelo izpolniti stroge pogoje licenciranja in zagotoviti nastopanje članske ekipe v tretjeligaški konkurenci tudi v novi sezoni. Pred pripravami se je zgodila sprememba na trenerski klopi. Jožeta Sečkarja je nasledil Mariborčan Boris Janžekovič, ki si je med drugim trenerske izkušnje nabiral v Avstriji in Nemčiji. Doslej sta člansko ekipo okrepila vratar Rene Vajs (Veržej) in obrambni igralec Benjamin Gornik (Aluminij Kidričevo). Poleg Tilna Klobase, ki bo odslej igral v Veržeju, je ekipo zapustil tudi Mitja Divjak. Radgončani si želijo obstanka v ligi in uveljavitve čim več doma vzgojenih nogometašev, novo zasedbo pa bodo navijači na delu videli prihodnji torek, ko se bo pomerila z ekipo iz Združenih arabskih emiratov Al Ain (U21).
Miha Šoštarič
3. snl nova sezona pregled
Kaj zdaj berejo drugi