vestnik

3. SNL: Skop izkupiček za pomurske klube, trener Ljutomera odstopil

Miha Šoštarič, 29. 10. 2019
Niko Časar
Veržej - Ketty Emmi Bistrica.
Šport

Točki za Veržej in Odrance, poraza Radgone in Ljutomera

Krog pred koncem jesenskega dela v 3. slovenski nogometni ligi vzhod je še tretji prleški klub ostal brez trenerja, ki je ekipo popeljal v novo sezono. Po visokem porazu v Celju (0 : 7) je odstopil trener ljutomerskega Avto Rajha Boštjan Zemljič. Ljutomerska ekipa je po presenetljivi zmagi v Odrancih (8. krog) v treh tekmah, ki so sledile, osvojila le eno točko ob razliki danih in prejetih zadetkov 2 : 15. Sodu je dno izbilo sobotno gostovanje v Celju, ko je Zemljič ponovno le s težavo sestavil ekipo, kar se Ljutomerčanom redno dogaja v zadnjih tekmah. Igralci se ne udeležijo treningov, po (visokih) porazih pa tudi na tekme ne prihajajo. Ljutomerčani so v Celju proti Šampionu že ob polčasu zaostajalo z 0 : 4, tako, da je bil četrti poraz neizbežen. Kdo bo vodil Ljutomerčane v nadaljevanju sezone še ni znano.

955ce964abe1cb25f58b255ebcaa12d8
Jure Zauneker
Boštjan Zemljič ne bo več vodil Ljutomera.

V podobnem položaju sta tudi Veržej in Radgona, ki še naprej zasedata začelje razpredelnice. Veržejci so v tem krogu sicer prišli do točke, na domačem terenu so se s 3 : 3 (2 : 1) razšli z bistriško ekipo Kety Emmi. Gostitelji so povedli 2 : 0. V polno sta zadela Aleksander Nedižavec (13) in Mark Žvikart (36).  Bistričanom je nato uspel preobrat, saj so v 76. minuti vodili s 3 : 2. Dve minuti za tem je končni rezultat postavil 17-letni Žvikart, ki je v svojem sedmem nastopu v članski vrsti Veržeja zabil že šest zadetkov. Veržejci so zadnjih sedem minut igrali brez Kevina Totha, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno v slačilnico.

Le z eno menjavo so se na Koroško podali nogometaši Radgone in doživeli še deveti poraz. Korotan Prevalje je slavil z 2 : 0 (1 : 0). Točko so minulo nedeljo osvojili tudi nogometaši Odrancev, ki so se na gostovanju pri vodilnem Šmartnem 1928 razšli brez zadetkov.

3.-snl veržej ljutomer boštjan-zemljič