vestnik

30 let Kajak kanu in rafting kluba Most Petanjci

Dani Mauko, 14. 3. 2023
Dani Mauko
30 let KKRK Most Petanjci
Šport

Izdali so bilten

Na nedavnem zboru Kajak kanu in rafting kluba (KKRK) Most Petanjci v gasilskem domu na Petanjcih se je predsednik Viktor Zamuda v spominih vrnil 30 let nazaj, ko so se 8. februarja 1993 prvič dobili na ustanovnem občnem zboru, sprejeli statut in klub poimenovali po petanjskem mostu. Ob letošnjem jubileju so izdali bilten. 
Nato je povzel dogajanje minulega leta. Leto so začeli s tradicionalnim novoletnim spustom do broda v Krogu, sledil je občni zbor, spomladanska čistilna akcija v okolici čolnarne, obrežja, pripravili so pohod Gor pa dol kre Mure, večkrat so organizirali delovne čistilne akcije, košnjo trave, postavili nove table ...

kkrk-most-petanjci, petanjci
Dani Mauko
30 let KKRK Most Petanjci

Prav tako so letos že izvedli tradicionalni novoletni spust po reki Muri in tradicionalno pustno povorko po Petanjcih. 25.marca bo spomladanska čistilna akcija, 22. aprila pohod, 26. avgusta tradicionalni klubski spust po reki Muri, 14. oktobra jesenski pohod ter  28. oktobra čistilna akcija in kostanjev piknik ob zaključku sezone, v poletnih mesecih pa možnost veslanja s kajaki in kanuji po reki Muri.
Po podanih poročilih in sprejetju le-teh je sledilo predavanje o obnovitvi mokrotnih habitatov ob Muri, predsednik Zamuda pa je zbrane presenetil s torto velikanko.
kkrk-most-petanjci petanjci
Kaj zdaj berejo drugi