vestnik

40. rekreativni kolesarski maraton Tri srca Radenci bo

Vestnik, 2. 8. 2021
Nataša Juhnov
Rekreativni maraton Tri srca.
Šport

Kolesarji vseh starosti bodo v nedeljo, 8. avgusta 2021, uživali ob premagovanju zavojev in vzponov radenske čudovite pokrajine, izbirali pa bodo lahko med tremi možnostmi sodelovanja.

Še dobrih 5 dni nas loči do jubilejnega, štiridesetega rekreativnega kolesarskega maratona Tri srca Radenci 2021.
"Po letu premora, ki so ga lani odredile epidemiološke razmere, se maraton letos vrača v vsej svoji lepoti. Naravni, ki jo ponuja prelepa pokrajina, raznoliki, ki jo zagotavljajo tri različne proge, ter seveda srčni, ki povezuje vse sodelujoče v bitju športnega srca," sporoča Športno društvo Tri srca.
Organizatorji so tudi letos pripravili tri maratone, ki se nadgrajujejo po dolžini in zahtevnosti:
· Mali maraton Radenska Naturelle, na katerem boste prevozili 28 km in premagali 2 vzpona,
· Srednji maraton Tri srca Radenska brez mehurčkov, ki je dolg 54 km in ima 4 vzpone ter
· Veliki maraton Tri srca radenska Classic, na katerem boste v družbi kolesarskih navdušencev na 75 km dolgi progi premagali 7 vzponov.
Start in cilj vseh maratonov je pri Lovskem domu v Radencih, vsi kolesarji se na pot podajo istočasno, 8. avgusta ob 10.00. Prijave so seveda možne tudi na dan prireditve, od 7.00 do 9.45.
Maraton namenjen vsem generacijam
Organizator, Športno društvo Tri srca, je poskrbel tudi za spodbudo sodelujočim. Vsak udeleženec maratona bo prejel spominsko majico, brezplačne napitke na startu, progi in ob prihodu v cilj, pogostili pa ga bodo tudi z brezplačno malico. V času prireditve bo potekal tudi bogat srečelov, zato toplo vabljeni tudi navijači in gledalci.
Maraton je sicer namenjen vsem generacijam, pri čemer je za mlajše od 14. let zahtevana udeležba v spremstvu staršev ali skrbnikov. Ker so udeleženci maratona udeleženci v cestnem prometu in vozijo na lastno odgovornost, organizator poziva k previdnosti v prometu in uporabi zaščitne opreme. Proga bo na nevarnih mestih ustrezno zavarovana ter za vsak maraton ustrezno označena s talnimi oznakami ali usmerjevalnimi tablami. Na dogodku bodo veljali takratni predpisani ukrepi za varovanje zdravja in priporočila NIJZ.
maraton-treh-src radenci kolesarjenje