vestnik

600 gledalcev v Fazaneriji, mladi igralci Mure in Nafte so si razdelili plen

Vestnik.si, 4. 9. 2022
Niko Časar
Mura : Nafta
Šport

Mestni stadion je bil prizorišče dveh zanimivih srečanj v 1. Slovenski mladinski ligi (1. SML) in 1. Slovenski kadetski ligi (SKL).

mura, nafta, nogomet
Niko Časar
Mura : Nafta

Na igrišču z umetno travo v Fazaneriji sta v soboto potekali srečanji med Muro in Nafto v 1. SKL in 1. SML, ki sta pritegnili lepo število gledalcev. Kadetsko tekmo si je tako po podatkih delegata NZS Draga Lepeja ogledalo 250, tekmo mladinskih selekcij Mure in Nafte pa 350 gledalcev.

mura, nafta, nogomet
Niko Časar
Mura : Nafta

Mladi igralci Mure in Nafte so si razdelili plen. Pri kadetih je zadetkom Maria Novaka v 46. minuti slavila Nafta. Muraši so od 28. minute dalje igrali z igralcem manj, saj je bil izključen David Vidmajer. Glavna sodnica Mehida Durić mu je namreč v presledku osmih minut pokazala dva rumena kartona. Najlepšo priložnost, da bi si priigrali vsaj točko, pa je tik pred koncem srečanja po strelu z glavo zapravil Bine Anželj, kapetan domačih. Več o tekmi TUKAJ.

mura, nafta, nogomet
Niko Časar
Mura : Nafta

Nafta na lestvici 1. SKL s šestimi točkami zaseda 8. mesto, medtem ko je Mura s štirimi točkami 11. Na vrhu je Olimpija s 13 točkami. Mimogrede: Pri Nafti je nastopalo več igralcev, ki so nedavno še nosili dres Mure, s klopi pa jih je vodil Simon Koren, nekdanji trener v Murini nogometni šoli.

V mladinski tekmi so nogometaši Mure vrstnike iz Lendave odpravili s 3 : 0. Za mladince je nastopil tudi perspektivni Nik Kasalo, že član članske ekipe Mure. Muraše je v 40. minuti v vodstvo popeljal Domen Donko, za vodstvo z 2 : 0 in zmago s 3 : 0 pa je z dvema zadetkoma v 90. in 91. minuti poskrbel Jaka Domjan. Več o tekmi TUKAJ.

mura, nafta, nogomet
Niko Časar
Mura : Nafta

Mura na lestvici 1. SML s sedmimi točkami zaseda 10. mesto, Nafta pa je zadnja s 4 točkami. Na vrhu v mladinski konkurenci je prav tako Olimpija (13 točk).

Obe tekmi je spremljalo tudi manjše število pripadnikov navijaške skupine Black Gringos, organiziranih navijačev lendavske Nafte pa v Fazanerijo ni bilo. Ker sta obe navijaški skupini v preteklosti že poskrbele za nevšečnosti, so bili na stadionu prisotni tudi policisti.

nafta lendava nogomet mura murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi