vestnik

Aćimović prevetril reprezentanco mlajših članov, v njej tudi dva Pomurca

STA, Vestnik, 24. 5. 2021
Martin Metelko, Ekipa SN
Milenko Aćimović.
Šport

Na Ačimovićevem seznamu sta tudi Kai Cipot, igralec Mure, in Aljaž Casar, ki se je pred časom iz tabora črno-belih preselil k avstrijskemu Rheindorfu.

Slovenska reprezentanca do 21 let bo 3. junija ob 16.00 v Krškem odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Severne Makedonije. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam 23 igralcev, ki se bodo zbrali 30. maja v Čatežu ob Savi, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. V primerjavi z mlado reprezentanco, ki je nedavno nastopala na evropskem prvenstvu do 21 let, je tokrat na seznamu precej mlajših fantov. V kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo, ki se začenjajo septembra, namreč lahko nastopajo le igralci letnika 2000 ali mlajši.

Murska Sobota, nogomet, nogometna žoga
Jure Zauneker
Slovenska reprezentanca do 21 let bo 3. junija ob 16.00 v Krškem odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Severne Makedonije.

"Prišlo je do menjave generacij, tako da začenjamo novo zgodbo. Ostalo nam je šest fantov, ki so bili del ekipe na evropskem prvenstvu do 21 let, vsi ostali pa bodo praktično prvič vključeni v mlado reprezentanco Slovenije. Vpoklicati sem želel še nekatere druge nogometaše, vendar so jim udeležbo na tokratni reprezentančni akciji preprečile poškodbe oziroma klubske kvalifikacijske tekme," je pojasnil Aćimović.


Slovenska reprezentanca do 21 let bo 3. junija ob 16.00 v Krškem odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Severne Makedonije. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam 23 igralcev, ki se bodo zbrali 30. maja v Čatežu ob Savi, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

nogomet, žiga-laci, kai-cipot
FB NŠ Mura
Kai Cipot.

"Ne glede na vse, je pred nami zahtevna tekma s Severno Makedonijo, do katere imamo še nekaj časa, da se ustrezno pripravimo. Pomembno je, da se dobro spoznamo in uigramo, saj bo vsaka prijateljska tekma zelo pomembna z vidika novega kvalifikacijskega ciklusa, ki je pred nami," je dodal selektor, ki je na reprezentančni seznam uvrstil tri nogometaše letnika 2003.

Aljaž Casar
Arhiv SCRA Altach
Aljaž Casar je v članski ekipi Altacha zabil prve tri zadetke.

Seznam vabljenih igralcev: Amir Feratović (Roma), Kai Cipot (Mura), Klemen Hvalič (Empoli), Žan Luk Leban (Everton), Tjaš Begić (Gorica), Gašper Pečnik (Aluminij), David Flakus Bosilj (Aluminij), Rok Maher (Bravo), Mark Španring (Bravo), Žan Trontelj (Bravo), Dušan Stojinović (Celje), Maj Rorič (Celje), Dario Kolobarić (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Benjamin Markuš (Domžale), Aljoša Matko (Maribor), Vid Koderman (Maribor), Martin Turk (Parma), Aljaž Casar (Rheindorf), Michael Pavlović (Olimpija), Enrik Ostrc (Olimpija), Gal Kurež (Olimpija), Nik Prelec (Sampdoria).

nogomet slovenija mladi
Kaj zdaj berejo drugi