vestnik

Alen Kozar: "Začutil sem, da je čas, da se preizkusim v tujini"

Vestnik.si, 3. 1. 2023
Aleš Cipot
Alen Kozar bo kariero nadaljeval v tujini.
Šport

Poročali smo o tem, da Alen Kozar zapušča Muro in bo prvič v karieri zaigral v tujini. Ob slovesu od dolgoletnega kluba je stopil pred klubsko kamero in navijačem poslal še zadnje sporočilo.

Povedal je, da je imel vedno željo izkusiti igranje nogometa v tujini. "Glede na moj status, ki se je malo spremenil, in glede na minute, nisem bil najbolj zadovoljen. Noben igralec ni zadovoljen, ko ne igra toliko. Začutil sem, da je čas, da je treba poskusiti. Bom videl, kako se bo obneslo, ampak Fazanerija je moj dom in bo tudi ostala," je pojasnil odločitev. V preteklih dneh smo pisali, da naj bi kariero nadaljeval v Singapurju, uradne potrditve o tem pa še ni. 



V spodnjem videu lahko vidite, kako se vezist spominja prehojene poti v Muri, katero anekdoto je izpostavil, kateri uspeh mu bo za vedno ostal v spominu... Med drugim je izpostavil, da je velika čast, da ima Mura takšne navijače. Pozval jih je, da klubu in igralcem še naprej stojijo ob strani, ob zmagah in porazih. "V športu ni vedno vse najlepše, ampak če navijači in igralci stojijo skupaj, če sinhrono dihajo, bodo uspehi prišli." Ob koncu je še povedal, da upa, da še bo kakšna priložnost zaigrati v Murinem dresu. "Bomo videli, kaj bo čas prinesel. Kakšno bo stanje, na kakšnem nivoju bo Mura, na kakšnem jaz. Sam bi si tega želel, bomo pa videli," je sklenil. 

alen-kozar mura tujina