vestnik

Aluminij - Mura 0 : 2 - prva zmaga črno-belih v gosteh! 

Tomo Köleš, 4. 11. 2018
Aleš Cipot
Šport

V zadnji tekmi 15. kroga sta se na stadionu v Kidričevem pomerila Aluminij in Mura. Črno-beli so tokrat končno slavili v gosteh, z izidom 0 : 2 (0 : 1), in to presenetljivo predvsem z obrambno igro.  

Pred tem krogom je bil Aluminij na petem mestu z 18 točkami, Mura pa na sedmem mestu (16). 26. avgusta je bilo v Murski Soboti 3 : 2 za domačine, trikratni strelec pa je bil Rok Sirk. Za Kidričane sta zadela Tahiraj in Kebe.



Mura je v Kidričevem nastopila v postavi: Obradovič, Karničnik, Boškovič, Maruško, Šturm, Kozar kap., Lorbek, Horvat (Šušnjara, 61), Kouter, Bobičanec (Rebernik, 87), Sirk (Maroša, 75). Zaradi kartonov je manjkal Žiga Kous.



Tule je najpomembnejše dogajanje po minutah:

Tekma se bo kmalu začela. Glavna tribuna je obarvana s črno-belimi dresi in šali. Seveda je spet veliko navijačev Mure iz Pomurja. Aluminij je najboljši domačin v tem prvenstvu, Mura pa najslabši gost. Sodil bo Rade Obrenovič iz Ljubljane.

1: Začetek tekme.
2: Nevarno pred vrati Mure, kjer je padel Kidrič. A žoga se mu je odbila stran od vrat.
8: GOOOOOOOL 0 : 1 Kdo drug kot - Rok Sirk! Šturm je dal dolgo diagonalno podajo do Maruška, ki je z glavo podal pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Sirk in prav tako z glavo matiral Janžekoviča. Osmi prvenstveni zadetek Sirka.


15: Nevaren strel Bobičanca po tleh iz daljave - Janžekovič komaj brani.
18: rumeni karton Lucas Horvat.
20: Strel Kidriča z glavo - točno v naročje Obradoviča.
21: rumeni karton Bobičanec.
25: Rogina strelja prek vrat. Aluminij je pred tem kar dvakrat prodrl v kazenski prostor Mure, a ni prišel do prave priložnosti.
40: rumeni karton Martinović zaradi grobega prekrška nad Sirkom, ki je obležal. A se počasi že vrača v napad.
45: Nevaren strel Kidriča z glavo po kotu, žoga pa le malenkost čez vrata Obradoviča. Še minuta dodatka.
46: Konec prvega polčasa. 0 : 1.
Precej povprečna predstava enih in drugih. Mura tokrat za razliko od nekaterih prejšnjih gostovanj ne prevladuje, ampak igra tako, kot so največkrat igrali njeni nasprotniki - s čvrsto, strnjeno in disciplinirano obrambo, včasih so kar vsi igralci na svoji polovici. Razmerje v posesti žoge 55 : 45 za Aluminij. Koti - Aluminij 2, Mura 3. So pa črno-beli izredno ekonomični: iz dveh strelov na vrata so enkrat zadeli.



46: Začetek drugega polčasa.
48: Kakšna sreča za Muro. Po prostem strelu je bil čisto sam in blizu vrat Martinović in z glavo zgrešil skoraj nemogoče.
52: Spet nevarno pred vrati Sobočanov. Žoga se je odbijala sem in tja, na koncu pa Tahiraj strelja mimo vrat.
58: Že prva menjava pri Aluminiju: iz igre Rogina, v igro Maloku.
61: rumeni karton Petrovič.
61: Menjava tudi pri Muri: iz igre Horvat, v igro Šušnjara.
62: Po izgubljeni žogi in prodoru Tahiraja je bil pred vrati Mure za malce prekratek Kidrič. Mura s svojo obrambno igro živi zelo nevarno.
66: Menjava pri Aluminiju: iz igre nevarni Kidrič, v igro Trdina.
68: Tahiraj strelja prek vrat.
70: GOOOOOOOOL 0 : 2 Rok Sirk spet v paketu! Mura je dočakala eno svojih redkih priložnosti. Bobičanec je podal skozi obrambo Aluminija, ki je zastala, Sirk pa je pobegnil pasti prepovedanega položaja in z diagonalnim strelom po tleh še drugič danes premagal Janžekoviča. Z 9 zadetki je sedaj najboljši strelec prve lige.


75: Menjava pri Muri: iz igre prinašalec strelskih paketov Rok Sirk, v igro Amadej Maroša.
77: Menjava pri Aluminiju: iz igre Horvat, v igro Leko.
78: rumeni karton Maloku.
87: Menjava pri Muri: iz igre Bobičanec, v igro Rebernik.
88: Spet strelja Tahiraj in spet preko vrat.
90: Štiri minute dodatka.
92: Petrovič strelja iz bližine z glavo - a v naročje Obradoviča.
94: Rebernik za malce prekratek pred vrati po prodoru in podaji Maroše.
95: Konec tekme - 0 : 2. Prva zmaga Mure na gostovanju. Navijači Mure, ki so povsem napolnili stadion, skandirajo: "Šimundža Ante!" in "Mura, Mura!"
Glede na ugodne razplete ostalih srečanj je Mura s to zmago skočila kar na četrto mesto, sedaj ima 19 točk. Pred njo je na tretjem mestu Gorica (22) s tekmo manj, ki jo bo odigrala v sredo v Domžalah. In kdo prihaja v Mursko Soboto v 16. krogu? Kakšen nov dvoboj: Mura - Gorica! V soboto, 10. novembra, ob 14. uri.

ce32d8c8ebb40827ee46de5b76e1d673
Aleš Cipot
Ante Šimundža je tokrat presenetil trenerja Aluminija Oliverja Bogatinova s pretežno obrambno igro svojih varovancev.

nogomet Aluminij Kidričevo mura 15. krog