vestnik

Ana Kovačec do polfinala v Logatcu

Tomo Köleš, 7. 11. 2019
Arhiv NTK Sobota
Ana Kovačec je v Logatcu prišla do polfinala in brona.
Šport

V Logatcu je bil 2. odprti turnir RS za mladince in mladinke (U18). Prijavljenih je bilo 91 igralcev in igralk iz 20 klubov, med njimi tudi po štirje predstavniki Keme in Sobote.

Med mladinkami je odličen izid dosegla Ana Kovačec, ki jo je šele v polfinalu ustavila zmagovalka turnirja Tjaša Novak. Lep izid je dosegla tudi Blažka Harkai (obe Kema) z uvrstitvijo med osem najboljših. V četrtfinalu jo je premagala finalistka turnirja Lea Paulin (Arrigoni). Na glavni turnir se je uvrstila še Anamarija Horvat (Sobota) in si s tem zagotovila nastop na TOP turnirju najboljših 24 mladink Slovenije 30. novembra v Puconcih, kjer bosta igrali tudi Ana Kovačec in Blažka Harkai. Pravico do igranja na tem turnirju med mladinci sta si v Logatcu priborila tudi Jure Smodiš in Nino Šegula (oba Kema). Smodiš se je uvrstil v četrtfinale, nakar ga je ugnal zmagovalec turnirja Mitja Omerzel (ŠD SU), Šegula pa je izpadel v osmini finala po dvoboju z Mihaelom Kocijančičem (Kajuh - Slovan).

Na glavni turnir se ni uspelo prebiti kadetoma Luki Šantavcu, ki je bil v svoji predtekmovalni skupini tretji, in Timiju Giderju, ki je v svoji predtekmovalni skupini zasedel 4. mesto, katerega je v svoji predtekmovalni skupini pri mladinkah dosegla tudi Eva Hauko (vsi Sobota) in se ni uvrstila na glavni del turnirja.

namizni-tenis turnir mladinke logatec ana-kovačec polfinale