vestnik

Ante Šimundža: "Igralci so dobili individualne programe"

Vestnik.si, 16. 3. 2020
Aleš Cipot
Ante Šimundža je v teh dneh doma s svojo družino.
Šport

Trener črno-belih je v teh kriznih časih, ko nogometna žoga miruje, za časnik Ekipa razkril, kaj delajo njegovi igralci, in kako se sam spopada z nujnimi ukrepi.

"Sedaj so nam na pomoč priskočila družbena omrežja, ki jih drugače pogosto kritiziramo. Z igralci smo v stikih, dobili so individualne programe, vsak pa mora biti odgovoren zase in za soljudi, da te vadbe opravi brez nepotrebnega tveganja," pravi Šimundža.

Za sredo je najprej celo načrtoval prihod na stadion in trening, če bi bilo to mogoče: "Seveda samo, če bi nam dovolili. Kljubovati čemurkoli zares nima nikakršnega smisla. Nočem niti pomisliti, da bi zaradi želje po skupni vadbi kogarkoli ogrožali. Zdravje je zdaj najpomembnejše, vse ostalo bomo že nadoknadili, ko bo čas za nogomet."

V teh dneh, ko nima pravega dela, se počuti malce čudno, a ravna tako, kot zahtevajo ukrepi: "Vse skupaj je precej nenavadno. Kot bi bil na nek način na dopustu, časa je res veliko. Komaj čakam, da se vrnemo k treningom in tekmam. Medtem pa z družino dosledno upoštevamo navodila odgovornih. Z ostalimi člani družine sem sedaj doma nenehno skupaj, in to je pozitivna stvar, ki jo je treba izkoristiti. Najprej moramo vsi skupaj rešiti globalni problem, šele nato se lahko vrnemo vsak k svojim stvarem."

Bi se lahko sam vrnil pod Kalvarijo po odhodu Darka Milaniča in Zlatka Zahoviča, so mu malce na šaljivo-hudomušni način pri Ekipi postavili vprašanje, ki bi lahko prestrašilo marsikaterega pristaša Mure. A Šimundža je odgovoril na isti način: "Vsekakor se bom vrnil. Namreč takrat, ko bom s svojo ekipo naslednjič gostoval v Ljudskem vrtu."  

Aleš Cipot
Nogometaši Mure trenutno delajo po individualnem programu.
ante-šimundža koronavirus ukrepi
Kaj zdaj berejo drugi