vestnik

Ante Šimundža: "Ostaja grenak priokus"

Vestnik.si, 13. 2. 2020
Aleš Cipot
Ante Šimundža, trener Mure.
Šport

Trener črno-belih je strnil svoje misli po pripravah v Turčiji.

"Priprave so bile dobre. Ostaja pa malo grenkega priokusa zaradi teh poškodb, ki so se nam zgodile. Žal je to sestavni del našega posla. Tako da je tu en minus. Po drugi strani pa smo naredili stvari, ki smo jih želeli opraviti. V taktični kulturni nam je manjkalo več tekmovalnega smisla, ampak moramo se zavedati, da so na to vplivale omenjene poškodbe, in da je zaradi tega več priložnosti dobilo veliko mladih igralcev," je ocenil Šimundža.

A z nekaterimi poškodovanimi že gre na bolje: "Alen Kozar in Fejsal Mulić sta že na neki določeni ravni. Za Alena vemo, kako in kaj, Fejsal pa se bo lahko predvidoma že naslednji teden priključil treningom prve članske ekipe in individualno treniral. Za Marina Karamarka čakamo še izvide oziroma potrditev, kdaj se bo lahko vključil v individualno delo."

nš-mura, mura, večerja, uvodna-večerja
Aleš Cipot
Fejsal Mulić se bo lahko naslednji teden že priključil treningom prve ekipe.

Rezultatsko v Turčiji ni bilo najbolje: trije porazi in le ena zmaga:"Vedno smo v drugem polčasu morali loviti izid. To pomeni, da so bili v prvem polčasu ali slabši vremenski pogoji ali pa je bilo razmerje ekip drugačno ali pa smo imeli zadeve, ki nam niso uspevale. Pomembno je bilo, da v prvem delu ostanemo tekmovalni, in da potem v drugem delu nadgradimo stvar, ki smo jo želeli in ki si jo želimo. V tem segmentu prepoznavanja stanja in odigravanja tekme v istem ritmu vseh devetdeset minut smo imeli minus. V prvem polčasu smo pustili, da so se nam stvari dogajale, v drugem pa smo nato odigrali tako, kot si želimo. Tekma traja 90 minut in tu moramo še popraviti zadeve do začetka drugega dela prvenstva."

nš-mura, priprave, turčija
NŠ Mura Facebook
V kakšni formi bodo črno-beli pričakali nadaljevanje prvenstva?

Do takrat pa ni več tako daleč: "Najbolj si želim, da bi lahko v čim večjem številu šli v tekme, da bi tako tudi povečali konkurenco, po drugi strani pa moramo razmišljati samo o vsaki naslednji tekmi in na koncu bomo potem videli, kaj nam bo to prineslo." 

Mura bo v torek, 18. februarja, odigrala še pripravljalno srečanje z Odranci.

trening, mura
Aleš Cipot
Za Marina Karamarka se še čakajo izvidi o tem, kdaj se bo lahko vključil v proces treniranja.

mura ante-šimundža priprave turčija ocena