vestnik

Apatič: Korenitih sprememb v ekipi ne bo, spomladi si želijo večji obisk

Vestnik, 4. 1. 2020
Aleš Cipot
Tadej Apatič v tej sezoni opravlja tudi vlogo športnega direktorja kluba.
Šport

Kapetan beltinskega drugoligaša Tadej Apatič pred spomladanskim delom prvenstva napoveduje nekaj sprememb v ekipi ter razkriva, kakšni so cilji ekipe.

Tadej Apatič, ki v tej sezoni opravlja tudi funkcijo športnega direktorja v klubu, je v intervjuju za klubsko spletno stran ocenil, da je ekipa po eni strani lahko zadovoljna z mestom na lestvici, kjer se nahaja, po drugi strani pa ostaja nekaj grenkega priokusa. "Dejstvo je, da smo kar konkretno prevetrili ekipo pred začetkom prvenstva, na eni strani šli v neko novo zgodbo s sodelovanjem z Muro, prišel je nov trener in z njim posledično nov način dela, razmišljanja, filozofije. Vse to se je na začetku poznalo pri rezultatih, me pa veseli, da je ekipa proti koncu postajala vse bolj kompaktna in tudi sadovi trdega dela so se začeli poznati, igralci so sprejeli in se navadili na okolje in predvsem začeli vse bolj upoštevati trenerjevo filozofijo," je dejal. ND Beltinci so jesenski del prvenstva končali na 12. mestu in imajo 19 točk prednosti. 

Beltinski športni park je v jesenskem delu sezone beležil četrti obisk domačih tekem. Apatič meni, da je v smeri privabljanja gledalcev treba narediti kaj več: "Mogoče imamo visoka pričakovanja že samo zaradi tega, ker vemo kako smo bili sposobni napolniti stadion v času ko smo igrali še v prvi ligi."

Zimski prestopni rok bo po njegovih ocenah prinesel nekaj sprememb, vendar pravi, da drastičnih posegov ne bo. "Prvi del sezone je pokazal, da imamo trenutno največ težav z realizacijo v napadu in pa z kombinatoriki na sredini igrišča. Po drugi strani pa če bo kdorkoli od trenutnega moštva izrazil željo po odhodu zaradi iskanja večje minutaže, mu ne bomo zapirali vrat," tako Apatič v intervjuju. Dotaknili so se tudi gradnje igrišča z umetno travo in vlaganj v infrastrukturo. Intervjuvanec ocenjuje, da je infrastruktura pomemben faktor pri doseganju boljših rezultatov: "Tako da pridobitev igrišča z umetno travo je definitivno lahko samo pozitivna stvar, ne samo za ND Beltinci, kot tudi za vse okoliške klube, ki na kakšen koli način delujejo v športu." Ob tem je še dodal, da bo realiziran projekt tudi dobro izhodišče, da tudi prostor pod tribunami dobi sodobne slačilnice in drugo. 

883f93bed5f41d29dcf3c82b5da7c672
Aleš Cipot
Kapetan Beltinčanov Tadej Apatič.

Beltinski športni park je v jesenskem delu sezone beležil četrti obisk domačih tekem. Apatič meni, da je v smeri privabljanja gledalcev treba narediti kaj več: "Mogoče imamo visoka pričakovanja že samo zaradi tega, ker vemo kako smo bili sposobni napolniti stadion v času ko smo igrali še v prvi ligi. Vemo da so Beltinci specifično okolje in vemo tudi, kaj je nekdaj oziroma še pomeni nogomet v tem okolju. Zato bom rekel, da po prvem delu prvenstva imam nekako mešane občutke, vsekakor si pa želimo še dvigniti obisk, predvsem pa mogoče v prihodnje vzpodbuditi navijače k še bolj bučnemu navijanju, mogoče celo po dolgem času organizirati kako mlado navijaško skupino."

Prvenstvo se bo v 2. SNL nadaljevalo 8. marca, ko bodo "žuti" gostovali na Koroškem pri Dravogradu. Kot je razkril NK Maribor, pa se bosta ekipi 25. januarja pomerili na pripravljalni tekmi.

nd-beltinci tadej-apatič