vestnik

Čontala: "Biti moramo zbrani in agresivni skozi celotno srečanje"

Vestnik.si, 9. 3. 2022
Aleš Cipot
Izjava pred tekmo z Olimpijo
Šport

Pred četrtkovim derbijem Mure z Olimpijo so pri črno-belem klubu pripravili medijski termin, kjer sta na vprašanja odgovarjala trener Damir Čontala in branilec Gregor Balažic.

Gotovo je lažje pričakovati Olimpijo po dveh dobrih predstavah in štirih osvojenih točkah?

Damir Čontala: "Po vsaki pozitivni predstavi je priprava na naslednjo tekmo vedno lažja."

Kaj bi bilo potrebno še popraviti glede na zadnje srečanje z Domžalami?

Damir Čontala: "Večji del tekme je bil v redu, ustvarjali smo si več priložnosti kot nasprotnik, vendar smo na zadnjih dveh srečanjih v drugem polčasu rahlo popustili, kar pa ni fizične narave, ampak bolj mentalne. Po priložnostih, ki smo jih imeli v prvem polčasu, sta se v glave igralcev vrinila dvom in negotovost ter misel na to, kaj bo, če slučajno prejmejo gol, zato so takrat igrali malce bolj v krču." 

Z Olimpijo ste se letos že pomerili. Kakšne sklepe lahko potegnete iz tistega dvoboja?

Damir Čontala:" Olimpija se je od tiste tekme še dodatno okrepila, ampak njena filozofija igre se ni bistveno spremenila. Tako da pričakujemo podobno Olimpijo kot na tistem srečanju, v prvi vrsti previdno Olimpijo, ki prejema zelo malo golov, je kompaktna in čvrsta, ima pa individualne kakovosti, s katerimi skuša realizirati svoje priložnosti." 

Na kaj boste morali biti najbolj pozorni in kje boste iskali svoje priložnosti?

Damir Čontala: "Gotovo bo pomembno, da bomo zbrani in agresivni obenem skozi celotno srečanje. Ne smejo se nam dogajati ti mentalni padci po prejetih zadetkih, paziti pa moramo predvsem na individualno kakovost, ki jo ima Olimpija v napadu, in s katero dobiva tekme."

Po odsluženi kazni se vrača Luka Bobičanec. Bo po virozi nared tudi Žiga Kous?

Damir Čontala: "Da, Žiga je že povsem v redu, k treningom se je vrnil tudi Mitja Lotrič, tako da se je ekipa končno izpopolnila glede na vse težave, ki smo jih imeli doslej. Mislim, da bomo prvič doslej imeli moštvo v popolni sestavi."

Koliko so to sladke skrbi za trenerja?

Damir Čontala: "Vsekakor je lažje, če ti kartoni in poškodbe ne narekujejo sestavo ekipe. Je pa izredno velika konkurenca, ko so vsi igralci zdravi in brez kartonov, kar so sladke skrbi za trenerja, po drugi strani pa je to tudi neprijetno za določene igralce, ki ne bodo dobili priložnosti."

mura, gregor-balažic, izjava, medijski-termin
Aleš Cipot
Izjava pred tekmo z Olimpijo

Koliko lažje diha slačilnica Mure po zadnjih dveh pozitivnih rezultatih?

Gregor Balažic: "Pozitivni izidi prav gotovo zelo dobro vplivajo na vzdušje in razpoloženje v slačilnici ter na samozavest ekipe. Ampak mi smo Mura, moramo se truditi, da iz vsake tekme izvlečemo največ, se pravi tri točke. Tudi točka na gostovanju ni slaba, ampak mi smo aktualni državni prvaki, zato moramo iti v vsako tekmo z željo po zmagi."

To bo zdaj osebno vaša tretja tekma v črno-belem dresu. Kako ste se navadili na okolje, ki ga sicer poznate že od prej?

Gregor Balažic: "Vse je super. Smo dobra klapa, med igralci vse "štima", in tudi trenerji so na visoki ravni, kakor je tudi vse ostalo pri Muri, tako da s prilagajanjem sploh nisem imel nobene težave."

Ste že analizirali Olimpijo? Od kod preti največja nevarnost?

Gregor Balažic: "Olimpija ima dober kader, zato nas čaka zahtevna tekma. Ampak mi moramo gledati predvsem na sebe in biti čim bolj zbrani. Osredotočiti se moramo samo na svoj cilj."

mura, gregor-balažic, izjava, medijski-termin
Aleš Cipot
Izjava pred tekmo z Olimpijo

Kaj bi lahko bil ključ do zmage?

Gregor Balažic: "To, da bomo vseh 90 minut bolj zbrani, in da stremimo k temu, da damo gol več od nasprotnika. Izkoristiti moramo svoje kakovosti, saj smo po mojem mnenju trenutno celo boljša ekipa od Olimpije, zato moramo narediti vse, da tri točke ostanejo doma."

Kako odločilna bo lahko podpora s tribun?

Gregor Balažic: "Gotovo je to zelo pomemben dejavnik v takšnih tekmah. Upam, da se bo zbralo čim več gledalcev, in da jim bomo na koncu podarili zmago." 

mura, gregor-balažic, izjava, medijski-termin
Aleš Cipot
Izjava pred tekmo z Olimpijo

mura olimpija 26.-krog damir-čontala gregor-balažic