vestnik

Beltinčani pripeljali najboljšega strelca 3. lige, ki že trese mreže

Vestnik.si, 30. 7. 2021
Tomo Köleš
Luka Sočič, Janez Breznik, Damjan Gajser in Robert Tratnjek.
Šport

V poročni dvorani beltinskega gradu je ND Beltinci Klima Tratnjek pripravilo novinarsko konferenco pred začetkom 2. SNL, obenem pa je klub podpisal novo pogodbo z glavnim sponzorjem.

Zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone v drugi ligi (Beltinčani bodo v nedeljo ob 17.30 gostovali pri ptujski Dravi) je beltinski nogometni klub odigral pri Vidmu iz ptujske nogometne zveze in zmagal visoko s 7 : 1, s tem da je že po prvem polčasu bilo 6 : 1. Strelec treh zadetkov za Beltinčane je bil Gal Grobelnik, dva je dosegel Luka Marič, po enega pa Chris Cener in Tilen Klobasa.

Gal Grobelnik je ena zadnjih okrepitev beltinskega kluba. Gre za 20-letnega strelca, ki je lani v svoji drugi članski sezoni naravnost navduševal na tretjeligaški sceni. Grobelnik je mlajše selekcije "oddelal" v celjskem Šampionu, še posebej je bil strelsko razpoložen v sezoni 2018/19, ko je v 2. mladinski ligi na 23 tekmah dosegel 27 zadetkov, nato pa je to formo prenesel tudi na članski nivo. V dresu Šampiona je bil v minuli sezoni prvi strelec 3. SNL vzhod, na 16 tekmah je dosegel kar 18 golov.

hqdefault
YouTube arhiv
Gal Grobelnik.

Kdo je odšel in kdo prišel?

Novi člani kluba poleg Grobelnika so postali še Žan Žaler (Aluminij), Chris Cener (Bad Gleichenberg), Marin Rantaša (Mura), Hrvoje Kudumija (Varteks), Luka Hari (Mura), Luka Marič (Mura/posoja), Dušan Gyergyek (Mura/posoja) in Stian Džumhur (Celje/posoja).  

Bilo pa je kar precej odhodov: Niko Serec je odšel v Odrance, Jakov Katuša k Fužinarju, Mateo Verunica k Posušju v Premier ligo Bosne in Hercegovine, Staš Dobaj v Dravograd, Nik Mršič v tujino, Mitja Mauko po petih letih v beltinskem dresu v Avstrijo, Luka Verbič pa k velenjskemu Rudarju.

Klemen Rous je prerasel mladinsko selekcijo in bo naslednjo sezono igral v sosednjih Gančanih, za Kevina Mugabeja, člana NK Tišina, ki je z njimi treniral, pa so se po enomesečnih pripravah v vodstvu kluba odločili, da v tem trenutku ne more pomagati v takšni meri, kot bi si v klubu želeli.

Ambicioznejši kot lani

Na novinarski konferenci so sodelovali predsednik ND Beltinci Klima Tratnjek Janez Breznik, novi trener Damjan Gajser, igralec Luka Sočič ter direktor in lastnik podjetja Klima center Tratnjek Robert Tratnjek. 

"Ekipa Beltincev Klime Tratnjek se je v minuli sezoni borila za obstanek v drugi slovenski ligi in na koncu zasedla štirinajsto mesto. Sicer je bil to pomemben dosežek, a zaradi poškodb je bil slabši od cilja, ki si ga je klub želel, in to ni bila njegova prava podoba. Po koncu sezone smo se sporazumno razšli z trenerjem Radovanom Karanovićem, s katerim nismo našli skupnega dogovora o nadaljevanju, zato smo k sodelovanju povabili trenerja Damjana Gajserja, ki je bil nazadnje v kranjskem Triglavu ," je dejal Breznik.  

beltinci-klima-tratnjek, konferenca, janez, breznik, damjan-gajser
Tomo Köleš
Novinarska konferenca ND Beltinci Klima Tratnjek v beltinskem gradu.

"Cilji v novi sezoni so vsekakor večji kot v lanski. Je pa celotno prvenstvo zaradi koronavirusa in številnih odhodov, tako v Beltincih kot tudi pri drugih klubih, še precejšnja neznanka. A verjamem, da če bomo prvenstvo začeli dobro in v prvih dveh tekmah iztržili pozitivna rezultata, nas ta energija lahko zelo visoko ponese. Ekipa je mlada in sestavljena pretežno iz domačih fantov. Z novimi okrepitvami smo predvsem zapolnili luknje, ki so nastale z odhodom nekaterih igralcev. Moštvo ima po teh letih igranja v drugi ligi zdaj že nekaj izkušenj, igralci pa so na treningih zelo delovni. Jaz sem zadovoljen s tem, kar sem videl, vse, kar smo si zastavili v teh šestih tednih, kar sem tukaj, smo izpolnili. Edino, kar pogrešam pri določenih igralcih, je ambicioznost, saj bi z njo lahko dosegali še boljše rezultate," je razkril Gajser. Dodal je, da ima Prekmurje odlične pogoje za treninge, morda celo najboljše v Sloveniji, zato upa, da se bodo spet ponovili časi, ko so bili Beltinci po številu gledalcev na tekmah najbolj nogometni kraj v tem ožjem delu srednje Evrope. Ker iz svojih igralskih časov pozna Kristijana Ceneja - Biso, je poudaril, da ima njegov sin Chris prav gotovo gene svojega očeta v sebi, in da bo lahko enkrat zaigral tudi na prvoligaškem nivoju, vendar pa mora - tako kot vsi mladi igralci - še določene stvari popraviti.   

beltinci-klima-tratnjek, konferenca, janez, breznik, damjan-gajser
Tomo Köleš
Luka Sočič.

"Mi se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da pridemo do najboljših izidov. Vsem nam je cilj zgornji del lestvice, mislim pa, da imamo potrebno kakovost, da ga dosežemo. Vsak trener ima svoj način dela, tako ga ima tudi zdaj aktualni, na nas pa je, da čim bolj upoštevamo njegove nasvete in uresničimo njegove zahteve," je povedal igralec Luka Sočič. 

"Kot podjetnik imam vedno visoka pričakovanja, in to velja tudi za klub, v katerem smo sponzor. Cilj ni, da se ekipa bori za obstanek, ampak da se po nekaj letih nastopanja v drugi ligi povzpne na višji nivo, kar bo z novim trenerjem možno," je jasno svoje želje obelodanil Tratnjek.

beltinci-klima-tratnjek, konferenca, janez, breznik, damjan-gajser
Tomo Köleš
Podpis nove pogodbe.

"Rad bi se zahvalil vsem klubom v občini, da ekipi Beltincev brezplačno omogočajo treninge na svojih igriščih. Novinarje pa bi prosil, da še posebej izpostavijo naše odlično sodelovanje z Nogometno šolo Mura. Veliko je namreč nogometašev, ki so iz Murske Sobote prišli v beltinsko ekipo. Prav tako se zahvaljujem našemu generalnemu sponzorju Klimi center Tratnjek, ki je v času korona krize pomagal klubu, in zlatemu sponzorju, podjetju Transpak Murska Sobota. V tem času smo namreč izgubili kar nekaj sponzorjev, saj turistična in gostinska podjetja, ki so bila dolgo časa zaprta, ne morejo več pomagati klubom," je še dodal Breznik in podrobneje pojasnil boleč odhod napadalca Mitje Mauka iz kluba: "Enostavno ima v četrti avstrijski ligi boljše finančne pogoje, ki jih mi v okviru našega proračuna ne moremo izpolniti. Mi imamo določen okvir in ne smemo si dovoliti, da ga presežemo, ker potem kot klub ne bomo mogli delovati." Vse gledalce in navijače beltinskega kluba je povabil na domače tekme (v 2. krogu bodo Beltinčani gostili ajdovsko Primorje), vendar pa bodo morali ob vstopu izpolnjevati pogoje PCT, zato upa, da zaradi tega obisk ne bo manjši.

Na koncu sta skupaj z Gajserjem še razkrila, kdo so po njunem mnenju favoriti za naslov prvaka v drugi ligi. "Prav gotovo so to bivši prvoligaši, med katerimi so nenazadnje tudi Beltinci," meni novi beltinski trener. Breznik je bil konkreten: "Zame so to v prvi vrsti Gorica, Krka in Triglav. Sami pa upamo na najboljše." 

beltinci-klima-tratnjek, konferenca, janez, breznik, damjan-gajser
Tomo Köleš
Novinarska konferenca ND Beltinci Klima Tratnjek v beltinskem gradu.

nogomet beltinci-klima-tratnjek konferenca janez breznik damjan-gajser robert tratnjek