vestnik

2. SNL: Beltinčani slavili v Rogaški Slatini

Vestnik.si, 10. 10. 2021
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek so se z gostovanja vrnili z minimalno zmago.
Šport

Mož odločitve je bil znova Aleksandar Zeljković.

Če so nogometaši lendavske Nafte 1903 v 11. krogu 2. SNL nepričakovano počivali, ker so imeli v taboru nasprotnika iz Nove Gorice okužene s koronavirusom, so Beltinčani svojo tekmo igrali v Rogaški Slatini. V mestu stekla jim je s svojim moštvom nasproti stal Franc Fridl, danes trener Rogaške, nekoč pa tudi nogometaš beltinskega prvoligaša in trener Nafte. Po treh zaporednih neodločenih izidih so Beltinci Klima Tratnjek dosegli tretjo zmago v sezoni, za nove tri točke pa je edini zadetek dosegel Aleksandar Zeljković.

Ta 22-letni branilec, ki drugo sezono igra v beltinskem dresu, je v tem prvenstvu na enajstih tekmah dosegel tri zadetke. In prav vsi trije zadetki so bili odločilni. Najprej je v 87. minuti zadel za zmago proti Brežicam Termam Čatež (3 : 2), nato je v 90. minuti z zadetkom priboril točko (2 : 2) proti Iliriji, za novo zmagoslavje ekipe pa je bil uspešen tudi tokrat, ko je v 58. minuti dosegel zmagoviti zadetek na gostovanju v Rogaški Slatini. Luka Marič je podal predložek z desne strani pred vrata Lana Vunderla, kjer se je ob neodločni obrambni vrsti Rogaške najbolje znašel Zeljković in domačega vratarja premagal po strelu z nogo.

Rogaška - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 1 (0 : 0)

Športni center Rogaška Slatina, 180 gledalcev, sodnik: Amel Begić (Dol pri Ljubljani). Strelec: Zeljković v 58. minuti. Rumeni kartoni: Andjelić, Moreira, Majcen, Ploj; Maučec, Cener, Sočič, Džumhur. 

Rogaška: Vunderl kap., Pirtovšek, Majcen (Ferčec, 78), Golob, Ploj, Andjelić, Ptiček, Moreira (Moreira, 84), Muzaferović (Neskić, 59), Matišević, Krajnc. Trener: Franc Fridl.

Beltinci Klima Tratnjek kap., Kuzma, Marič (Hari, 69), Grobelnik (Pihler, 79), Antolin (Džumhur, 79), Sočič, Maučec, Cener (Klobasa, 89), Zeljković, Žaler, Rantaša. Trener: Damjan Gajser.

Jure Zauneker
Beltinčani so prišli na trenutno 9. mesto.
2.-snl rogaška beltinci-klima-tratnjek 0-:-1