vestnik

Beltinčani zmagali v Ajdovščini in so zdaj četrti

Vestnik.si, 29. 8. 2022
Facebook ND Beltinci
Primorje - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2.
Šport

Prekrasna zadetka sta dosegla Gal Grobelnik in Luka Pihler.

Primorje - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2 (0 : 1)

Mestni stadion v Ajdovščini, 140 gledalcev, sodnik: Jure Žagar (Lesce). Strelci: 0 : 1 Grobelnik (39), 1 : 1 Nunić (61 – 11 m), 1 : 2 Pihler (92). Rumena kartona: Gulić; Pihler. Igralec tekme: Luka Pihler (Beltinci Klima Tratnjek).

Primorje: Rener, Dobnikar, Fogec, Dedić kap., Nunić, Gulić (Demirović, 62), Zavnik (Jermol, 76), Paljk, Badžim (Kolar, 76), Čandić, Sagitov (Bončina, 69). Trener: Milan Anđelković.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Rantaša, Ptiček, Žaler, Ščernjavič, Sočič, Pihler, Zorman (Hren, 73), Kosi (Mörec, 46), Grobelnik, Emruli (Kralj, 46). Trener: Damjan Gajser.

Hitro so nogometaši Klime Tratnjek iz Beltincev pozabili na poraz proti Biljam na domačem igrišču. V 4. krogu 2. SNL so namreč z gostovanja v Ajdovščini prinesli tri točke in se znova povzpeli proti vrhu razpredelnice druge lige. Za zmago proti Primorju z 2 : 1 (1 : 0) sta v polno zadela Gal Grobelnik in Luka Pihler.

Po začetnem pritisku domačinov, ko je bila večkrat na preizkušnji beltinska obramba na čelu z vratarjem Domnom Zverom, so sredi prvega polčasa pričeli »igrati« tudi Beltinčani. Prevzeli so posest žoge in vse bolj pritiskali proti ajdovskim vratom. Za prvo veselje v beltinskem taboru je v 39. minuti poskrbel Grobelnik, ki je z več kot 25 metrov premagal vratarja Primorja Ariana Renerja.

Gostitelji so v drugi polčas vstopili z željo po izenačenju, ki jim ga je s prestrogo dosojenim kazenskim udarcem omogočil sodnik Jure Žagar. Z bele točke je v 61. minuti zadel Marko Nunić. Ko so maloštevilni gledalci že zapuščali mestni stadion v Ajdovščini v prepričanju, da se bo dvoboj končal brez zmagovalca, pa je za malo mojstrovino poskrbel Pihler. Tekla je druga minuta sodnikovega podaljška, ko se je Pihler najprej s preigravanjem otresel nasprotnega branilca, nato pa z roba kazenskega prostora matiral Renerja.

2
Facebook ND Primorje
Primorje - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2.

Lendavčani in Beltinčani so zdaj sosedje na lestvici, Nafta je tretja (11), Beltinci pa četrti (10). Vodita Krka in Aluminij (po 13). V naslednjem krogu "žuti" gostijo prav Novomeščane. Tako se v drugi ligi v Prekmurju obetata dva velika derbija, saj bo Nafta v nedeljo pričakala Aluminij. Beltinčani bodo igrali že v soboto. 

2.-snl beltinci-klima-tratnjek primorje-ajdovščina 1-:-2