vestnik

Beltince zapuščata Ciglarič in Trstenjak

Tomo Köleš, 9. 1. 2019
Aleš Cipot
Luka Ciglarič se pod taktirko Zlatka Gaborja v jesenskem delu druge lige ni preveč naigral.
Šport

Tudi pri drugoligašu ND Beltinci se že dogajajo kadrovske spremembe. Za zdaj predvsem v smeri odhodov.

Beltinci, ki so se z zmagami na gostovanju v zadnjih krogih jeseni na lestvici povzpeli na solidno 9. mesto z 20 točkami (sedem več od predzadnjih Brd in zadnjih Brežic), bodo v spomlad vstopili precej spremenjeni.
Za zdaj je namreč nekaj igralcev "žutih" že najavilo odhode. Uradno se je že poslovil Luka Ciglarič, ki je na facebook strani kluba zapisal: "Hvala za prekrasni in nepozabni dve leti v “žutem” dresu. Včasih je potrebno stopiti korak nazaj, da potem lahko stopiš dva koraka naprej. Vedno boste del mojega srca." Ciglarič se pod vodstvom trenerja Zlatka Gaborja ni preveč naigral, čeprav je bil v začetku sezone na nekaterih tekmah najnevarnejši igralec Beltinec. A po tistem srečanju, ko so v beltinskem dresu manjkali kar štirje standardni igralci, med njimi tudi Ciglarič zaradi "službenih obveznosti", ga več ni bilo v kadru moštva.


Iz beltinskega kluba naj bi odšel tudi Jernej Trstenjak, eden nosilcev igre in na določenih srečanjih tudi rešitelj ekipe. Trstenjak naj bi nadaljeval kariero pri avstrijski Radgoni (FC Bad Radkersburg), ki je že tako prepredena s pomurskimi oz. slovenskimi igralci.


"Žute" naj bi zapustil tudi Timotej Pavel, prišlo pa naj bi pet novih igralcev. Nekateri beltinski navijači že govorijo o prihodu Amadeja Maroše in še dveh nogometašev iz Mure. Vse bo dokončno jasno kmalu, saj Beltinci v četrtek začenjajo s pripravami. Prvo pripravljalno tekmo pa bodo odigrali ravno z Muro.

nogomet prestop Luka Ciglarič Jernej Trstenjak beltinci 2019