vestnik

Beltinci danes proti bivšemu prvoligašu 

Tomo Köleš, 26. 7. 2019
Aleš Cipot
Šport

V soboto, 27. julija, se začenja nova sezona druge slovenske nogometne lige. Tekme bodo ob 17.30,  v boj pa se podajata tudi pomurska kluba Nafta in Beltinci. Slednji gostujejo pri Gorici.

Najprej je treba povedati, da bo srečanje Gorica - Beltinci odigrano v Ajdovščini zaradi urejanja zelenice na stadionu v Novi Gorici.


V novi drugoligaški sezoni bo tekmovalo 16 klubov in od teh je kar 11 bivših prvoligašev. Novinci v ligi so Gorica, Krško, Koper in Dravograd, žreb pa je četi novega stratega Radovana Karanovića za uvod namenil eno težjih nalog v sezoni.

8e8fb01d8e18bf04983707934b243ae1
Aleš Cipot
Že takoj na začetku bodo Beltinčani pred težkim izzivom.


Kljub izpadu novogoriške vrtnice niso povsem zamenjale ekipe. Še vedno so člani tudi Uroš Lipušček, Bede Amarachi Osuji, Rok Grudina in nenazadnje Etien Velikonja, ki bo bržčas največja nevarnost za vrata "žutih". Primorci pa so svoje vrste okrepili z vratarjem Darkom Marjanovićem in povratnikom Luko Volaričem.
Odšli pa soGrega Sorčan, Andrija Filipović, Semir Smajlagić in Uroš Celcer. Alen Jogan je nogometne čevlje obesil na klin, Amel Džuzdanović pa bo skušal nogometno kariero obuditi v rodni Ajdovščini.

0a9a0c904d08222fe8c703b4f9ed59a7
Aleš Cipot
Beltinska ekipa je doživela precej kadrovskih sprememb.


Pri Beltincih je prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb. Poslovili so se Jan Hartman, Rok Kotnik, Nino Bertalanič, Tim Golob in Samo Žalik, novinci pa so Luka Sočič, Patrik Žekš, Vito Mörec, Maksimiljan Zorman, Jovan Koprivica in Luka Pihler.
Vito Mörec (19 let) je ofenzivni vezist, ki lahko zaigra tudi povsem v konici napada. Kariero je pričel v Veržeju, kjer je med drugoligaši debitiral že s šestnajtimi leti. Nato se je preselil v Maribor, kjer je igral za mladince, zadnje pol sezone pa je bil član Mure. V prvi mladinski ligi je zbral 44 nastopov in zabil 10 zadetkov.

c7991f00f45bfa1276939384b6003f7e
Aleš Cipot
Borut Lukač ostaja pri Beltincih.


Maksimiljan Zorman (18 let) je vezist se seli iz mlajših selekcij murskosoboške Mure. Tudi on se je lani in predlani preizkušal v prvi mladinski ligi in se na 46 tekmah 8-krat vpisal med strelce.

Luka Sočič (18 let) je defenzivni vezist, ki je v dresu članske ekipe Mure vpisal en nastop. Sicer pa je zadnji dve sezoni nastopal v prvi mladinski ligi in na 40 tekmah zabil 7 golov.

Patrik Žekš (19 let) je prav tako član Mure in se v Beltince seli na posojo, toda prejšnjo sezono ni nosil dresa črno-belih, temveč je igral v 3.SNL vzhod za Veržej za katerega je na 17 tekmah zbral 1 zadetek.


Luka Pihler (21 let) se v Beltince seli iz sosednjih Odrancev. Pred tem je nastopal za mlajše selekcije Domžal in Krškega, ter za Tromejnik. V 3.SNL se lahko pohvali s 15 zadetki na 52 tekmah. Enajst od teh je zadel v lanski sezoni v dresu Odrancev. Gre za napadalno usmerjenega vezista.

Jovan Koprivica (22 let) je napadalec, ki je pred leti že oblekel dres "žutih". Nato je zaigral še za Veržej, Nafto, Rudar Trbovlje, Šentjur in Ilirijo, zadnje pol leta pa je bil član Mure. v 2.SNL je doslej zbral 25 nastopov, v 3.SNL pa 35 nastopov ter 5 zadetkov.


beltinci nogomet druga liga napoved gorica ajdovščina
Kaj zdaj berejo drugi