vestnik

(2. SNL) Beltinčani zapravili zmago na Dobu

M.Š., 13. 8. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci
Šport

Po dveh zmagah v uvodnih krogih 2. slovenske nogometne lige na domači zelenici so se igralci Beltincev Klime Tratnjek odpravili na prvo gostovanje v sezoni. Na Dobu so se pomerili z vedno neugodno ekipo Rolteka in se razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (0 : 1). Beltinčani so zadržali vodilno mesto na razpredelnici (7 točk), ki so jo delijo z lendavsko Nafto 1903 in Aluminijem iz Kidričevega.

Dvoboj na Dobu se je za varovance Damjana Gajserja pričel sanjsko. Mladi Tilen Ščernjavič je v 4. minuti sprožil proti domačim vratom, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Adis Emruli, kateremu je to drugi zadetek v sezoni. Po prejetem zadetku so gostitelji prevzeli pobudo, vendar je bila beltinska obramba na čelu z vratarjem Domnom Zverom vedno na pravem mestu. V končnici prvega polčasa se je Beltinčanom ponudila izredna priložnost, da bi na odmor odšli z dvema zadetkoma naskoka. Domačini so v 44. minuti v svojem kazenskem prostoru zrušili Gala Grobelnika. Žogo si je na belo piko nastavil Luka Pihler, a je slabo izvedel strel, saj je žoga zletela mimo leve vratnice.



V drugem polčasu so gostitelji vse sile usmerili v napad. Če je Ščernjavič v 56. minuti uspel žogo po strelu Dina Zenkovića izbiti iz praznih vrat, je v 65. minuti beltinska obramba klonila. Gostitelji so izvedli kot, naj drugi vratnici pa so Beltinčani pozabili na Darka Mitrovića, ki je izid izenačil in svoji ekipi priigral točko.

nogomet slovenija dp
Kaj zdaj berejo drugi