vestnik

Beltinci prvič poraženi, Nafti zgolj točka

R.Š., 22. 8. 2021
Jure Zauneker
NK Nafta 1903 in NK Roltek Dob. Fotografija je simbolična.
Šport

V četrtem krogu 2. slovenske nogometne lige sta bila na delu tudi pomurska predstavnika.

Lendavčani, ki so v prejšnjem krogu Dravi nasuli kar šest zadetkov, so v četrtem krogu druge slovenske nogometne lige doma gostili Primorje, a tudi na tretji domači tekmi v letošnji sezoni niso prišli do treh točk. Tekma se je končala z najbolj nepriljubljenim rezultatom, Plavi iz Lendave pa imajo tako na svojem kontu pet točk in v naslednjem krogu odhajajo v Velenje, kjer se bodo pomerili z Rudarjem.

NAFTA 1903 - PRIMORJE 0:0
Lendava, gledalcev 300, sodniki: Kos, Mežnar, Mijatović.

Nafta: Cotman, Živko, Kumer, Rebernik, Bolla, Korošec (od 73. Stare), Drk, Novinič, Haljeta (od 77. Burai), Szökrönyös (od 62. Vinko), Szabo.

Primorje: Zagomilšek, Badžim, Dedić, Jakopović, Šolaja (od 76. Perko), Itrak (od 46. Kuraj), Bobarić, Zavnik, Džuzdanović, Bužinel (od 64. Štrukelj), Kodermac (od 83. Suljanović).

Rumeni kartoni: Kumer, Drk, Szabo, Bolla; Kuraj, Bobarić.

Na delu so bili tudi Žuti iz Beltincev, ki so se ravno tako na domačem terenu merili s kranjskim Triglavom. Nekdanji klub zdajšnjega trenerja Beltincev Damjana Gajserja je z zadetkom Adama Jakupoviča v 13. minuti podaljšal niz zaporednih zmag na štiri. Beltinci so tokrat prvič v tej sezoni izgubili in ostajajo pri petih osvojenih točkah. 

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TRIGLAV KRANJ 0:1 (0:1)
Beltinci, gledalcev 350, sodniki: Veselič, Lahovič, Friš.

Strelec: 0:1 Jakupovič (13.).

Beltinci: Zver, Cener (od 84. Rantaša), Marič (od 46. Pihler), Grobelnik (od 68. Hari), Džumhur (od 46. Klobasa), Raduha, Sočič (od 84. Žaler), Maučec, Zeljković, Mörec, Kaučič.

Triglav: Čadež, Brkić (od 77. Hasanaj), Šalja, Jakupovič (od 83. Skok Jekovec), Matič, Vršič, Čeh (od 83. Schweiger), Matić (od 90. Idrizi), Vuković, Kopač (od 90. Ahmetaj), Ivetić.

Rumeni kartoni: Zeljković, Klobasa; Matić, Ivetić, Vršič, Čeh, Hasanaj.

Vršič tehtnico prevesil na stran Triglava

"Fantom nimam kaj zameriti, saj so dali vse od sebe. Tekmo je odločil evrogol. Manjka nam še nekaj izkušenosti in kakovosti. Gostje imajo to kakovost predvsem v Daretu Vršiču, ki je s svojimi izkušnjami in kakovostjo danes pripomogel, da se je tehtnica prevesila na stran Triglava. Sedaj moramo dvigniti glave, se spočiti. Med tednom bomo odigrali še eno prijateljsko tekmo. Veliko igralcev imamo še vedno poškodovanih, kar nekaj jih še ni povsem v polnem pogonu in zato bo ta tekma namenjena njim. Na njej bomo tudi dobili odgovore na koga lahko še računamo v prihodnje," je po poročanju Nogometne zveze Slovenije po tekmi povedal domači trener. Beltinci v naslednjem krogu gostujejo v Bilju. 

beltinci-klima-tratnjek, konferenca, janez, breznik, damjan-gajser
Tomo Köleš
Damjan Gajser, trener ND Beltinci.

2.-snl nafta-1903 nd-beltinci nogomet