vestnik

Bizarno: Ekipa Šimundže s štirimi izključenimi

Vestnik.si, 9. 8. 2022
fc ludogorec
Ante Šimundža ni mogel verjeti, kaj se dogaja v Zagrebu.
Šport

Ena od najbolj bizarnih tekem je bila odigrana v torek zvečer v Zagrebu. Na povratnem dvoboju med Dinamom in Ludogorcem, ki ga vodi Ante Šimundža, je sodnik izključil kar tri igralce bolgarske ekipe in še njenega klubskega predstavnika.

Dinamo, ki je že na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Razgradu zmagal z 2 : 1, je slavil v Zagrebu s 4 : 2, a v ospredju dvoboja niso bili zadetki, ampak francoski sodnik Benoit Bastien, ki je izključil kar tri igralce Ludogorca, med njimi tudi Žana Karničnika, ob tem pa dosodil še tri enajstmetrovke, dve za Hrvate in eno za Bolgare. 

a227194a17832b0571f1f233841a06bc
Aleš Cipot
Žan Karničnik je v Zagrebu zaigral v drugem polčasu, francoski sodnik pa ga je izključil v 86. minuti.

Prvi izključeni igralec je bil Dominic Yankov že v 17. minuti zaradi drugega rumenega kartona, drugi izključeni je bil Rick v 72. minuti iz istega razloga, tretji izključeni pa Karničnik v 86. minuti zaradi prekrška za enajstmetrovko. Zaradi sarkastičnih gestikulacij in pripomb je Bastien nato izključil še klubskega predstavnika Ludogorca. Trener Ante Šimundža je med tekmo zagrebški publiki pokazal simbol zvezanih rok, kar je razjezilo domači tabor. Šimundžin pomočnik Damjan Ošlaj pa je prejel rumeni karton. 

Dinamo se bo zdaj v zadnjem predkrogu Lige prvakov pomeril z norveškim Bodom iz Glimta, Ludogorec pa bo v kvalifikacijah za ligo Evropa moral izločiti Žalgiris iz Vilne, starega znanca Šimundže, saj ga je lani že izločil z Muro.   

Iz kvalifikacij za ligo prvakov je izpadel tudi graški Sturm, kjer igra Tomi Horvat. Doma so sicer zmagali proti Dinamu iz Kijeva z 1 : 0 (z enakim rezultatom so v gosteh izgubili), a so klonili v podaljšku. Horvat je igral do 84. minute. 

liga-prvakov kvalifikacije dinamo-zagreb ludogorec ante-šimundža