vestnik

Blaž Klobasa drugi v Samoboru

Tomo Köleš, 18. 1. 2019
Anton Rožman
Blaž Klobasa na drugem mestu. 
Šport

V Samoboru na Hrvaškem je potekal mednarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastopilo je čez 1600 tekmovalcev iz 213 klubov in 25 držav, med njimi tudi člana Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona Blaž Klobasa (kate kadeti) in Kristjan Klemenčič (kate mladinci).

Klemenčič je v prvem kolu s 3 : 2 premagal ukrajinskega predstavnika, nato pa v drugem kolu z 0 : 5 izgubil proti madžarskemu tekmovalcu.


Klobasa je v prvem kolu s 4 : 1 premagal reprezentanta Srbije, v drugem kolu s 3 : 2 predstavnika Azerbajdžana, v tretjem s 3 : 2 črnogorskega tekmovalca in v četrtem kolu s 3 : 2 italijanskega predstavnika. V finalu je z 0 : 5 izgubil proti predstavniku Hrvaške Matiji Reliću iz Virovitice. Nejc Sterniša iz Lomanoš, član karate kluba Seki Sv. Jernej, je bil na koncu peti.
Klobasa in Klemenčič sta tako dosegla odmeven izid, saj sta premagala in za sabo pustila številne tekmovalce iz več evropskih držav, ki bodo letos nastopili na evropskem prvenstvu na Danskem.S tem rezultatom si je Blaž Klobasa znova priboril kategorizacijo mladinskega razreda po merilih Olimpijskega komiteja Slovenije.

b42a3702e1e80efbbd78acac49b50ed1
Anton Rožman
Blaž Klobasa je nastopil v Samoboru v kategoriji kate kadeti.

karate GORNJA RADGONA samobor 2019 Blaž Klobasa
Kaj zdaj berejo drugi